Skjermbilde YouTube.

Et lokalt band nekter å oppfordrer under åpningen av Bergens nye kulturhus, Forum Scene, på grunn av en av aksjonærene.

annonse

Det er det ukjente bandet Romskip og aksjonæren er Dan Odfjell. En kjent skipsreder fra Bergen. Han er også en engasjert samfunnsdebattant og har blant annet fått publisert innlegg på Resett.

– Vi vil ikke bli assosiert med de holdningene han forfekter gjennom Resett. Vi vil ikke ha noe med verken han eller Resett å gjøre. Vi har ikke noe annet valg enn å trekke oss fra konserten, sier Adem Kollen, vokalist i bandet Romskip.

I en kommentar til kritikken fra bandet, skriver Odfjell at det «ikke er noe problem dette for meg», samtidig som han understreker at han ikke har støttet Resett finansielt, skriver Medier24.

Han eier 25 % aksjene til i Forum kino eiendom AS som eier nye Forum Scene og det var nok til at bandet Romskip ikke ville opptre.

Les også: Kjetil Rolness om Antiraistisk senter: – Debattsabotører med statsstøtte

Men hva Dan Odfjell skal ha skrevet opplyser de ingenting om, bare hvor det er publisert.

– Som upolitisk aktør er det selvsagt svært beklagelig at dette kommer opp, og vi har en opplevelse av Romskip gjerne ikke har all info som de skulle hatt, skriver Haavard Monsen i en epost til BT.

Han er leder i LiveOn AS som skal stå for driften av Forum Scene, og håper på at de finner etterhvert en løsning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.