Blomster er lagt ned utenfor hjemmet til den drepte kvinnen i Bærum søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

I en følelsesladet video lastet opp på sosiale medier forteller broren til terrorsiktede Philip Manshaus (21) at han ble arrestert da politiet stormet familiens leilighet lørdag kveld.

– De stormet ut med maskingevær og tok meg med til stasjonen. Der ble jeg avhørt hele natten, forteller han i videoen, der han også ber journalister og media la ham være i fred.

I videoen forteller han også om relasjonen til broren og en vanskelig oppvekst hvor blant annet deres mor tok selvmord.

annonse

Les også: Terrorsiktede Philip Manshaus (21) varetektsfengsles i fire uker

Mobiliserer

Bærum kommune har mobilisert ifølge NTB ressurser knyttet til skoler og nærmiljøene for å ta vare på de unge og berørte etter angrepet mot moskeen på Skui og drapet på jenta lørdag. 21-åringen som er siktet for handlingene, bodde sammen med søsteren i en bolig på tettstedet Eiksmarka.

Dagen etter, på søndagen, ble Eiksmarka kirke åpnet på kvelden. Ungdomsklubben på Østerås skole er også blitt åpnet ekstra for ungdommer og andre som ønsker å søke sammen.

annonse

Kommunen startet mandagen med krisemøter i kommunen. Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) opplyste at deler av kriseteamet med mangfoldsansvarlig, skolesjefen, beredskapsleder, samt politisk og administrativ ledelse gikk gjennom det tragiske døgnet.

Les også: PST: – Ville trolig ha gjort andre vurderinger om vi hadde sittet på mer informasjon

Krog avviser at det er et befestet høyreekstremt miljø i Bærum, men at det er registrert enkeltindivider.

– Kommunen er i tett dialog med PST og politiet omkring miljøer, som alle kommuner i landet er. Og dette er et tema på våre dialogmøter med politiet, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til NTB rett etter krisemøtet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon