Carl I. Hagen . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Carl I. Hagen mener det bør være mulig å være SIAN-medlem og Frp-politiker samtidig.

Søndag ba Alf Erik Anders, som er leder for Frps organisasjonsutvalg, om å sette i gang en ekskluderingsprosess mot partiets ordførerkandidat på Nesodden, John Brungot, fordi han har lagt ut Facebook-innlegg hvor han omtaler muslimer som «dødsfiender» og «barbarer». Det er varslet en gjennomgang av partiets regelverk, og muslimhat står høyt på agendaen.

Partiets innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim sier til Dagsavisen at «vi skal ha stor takhøyde i Frp», men at et medlemskap i Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) er problematisk.

annonse

– Vi skal ha stor takhøyde i Frp, men jeg mener SIAN bryter med partiets politikk og har en metodebruk og retorikk som bygger opp under et kunstig fiendebilde mellom vanlige muslimer og den øvrige befolkningen. Samtidig er Frp sterk tilhenger av religionsfrihet, og det kommer aldri til å bli aktuelt for oss å forby islam. Jeg ser det derfor ikke som forenelig å være medlem av både SIAN og Frp, sier Helgheim.

Les også: Terror-siktede Philip Manshaus (21) la ut bilde med maske og uniform med høyreekstrem symbolikk

Carl I. Hagen er ikke enig

annonse

Hagen mener det ikke er noe grunnlag for å mene at SIAN-medlemmer bør holdes utenfor partiet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at et medlemskap i SIAN skal være noe Frp skal bry seg med. SIAN er en organisasjon som bygger på demokrati og rettsstatens prinsipper. Det er en lovlig organisasjon som jobber mot islamsk ideologi og sharialov. Det viktigste er hva en Frp-politiker sier i sitt virke som Frp-politiker, ikke deres private meninger, sier den tidligere Frp-formannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon