Carl I. Hagen . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carl I. Hagen mener det bør være mulig å være SIAN-medlem og Frp-politiker samtidig.

annonse

Søndag ba Alf Erik Anders, som er leder for Frps organisasjonsutvalg, om å sette i gang en ekskluderingsprosess mot partiets ordførerkandidat på Nesodden, John Brungot, fordi han har lagt ut Facebook-innlegg hvor han omtaler muslimer som «dødsfiender» og «barbarer». Det er varslet en gjennomgang av partiets regelverk, og muslimhat står høyt på agendaen.

Partiets innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim sier til Dagsavisen at «vi skal ha stor takhøyde i Frp», men at et medlemskap i Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) er problematisk.

– Vi skal ha stor takhøyde i Frp, men jeg mener SIAN bryter med partiets politikk og har en metodebruk og retorikk som bygger opp under et kunstig fiendebilde mellom vanlige muslimer og den øvrige befolkningen. Samtidig er Frp sterk tilhenger av religionsfrihet, og det kommer aldri til å bli aktuelt for oss å forby islam. Jeg ser det derfor ikke som forenelig å være medlem av både SIAN og Frp, sier Helgheim.

Les også: Terror-siktede Philip Manshaus (21) la ut bilde med maske og uniform med høyreekstrem symbolikk

Carl I. Hagen er ikke enig

Hagen mener det ikke er noe grunnlag for å mene at SIAN-medlemmer bør holdes utenfor partiet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at et medlemskap i SIAN skal være noe Frp skal bry seg med. SIAN er en organisasjon som bygger på demokrati og rettsstatens prinsipper. Det er en lovlig organisasjon som jobber mot islamsk ideologi og sharialov. Det viktigste er hva en Frp-politiker sier i sitt virke som Frp-politiker, ikke deres private meninger, sier den tidligere Frp-formannen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.