Eivind Trædal jubler over bråket i Frp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Eivind Trædal jubler over bråket i Frp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Den utrettelige MDG-politikeren og tvitreren Eivind Trædal har sine egne refleksjoner dagen etter at en 21-åring drepte sin stesøster og forsøkte å gjennomføre en terroraksjon i en moské.

I en sak kalt Noen tips til Erna – slik kan du bekjempe muslimhat, kommer han med følgende råd.

1) Ikke gi millioner til Human Rights Service over statsbudsjettet.

annonse

«Å gi statsstøtte til å spre muslimhat, er åpenbart en dårlig måte å bekjempe muslimhat på,» er blant begrunnelsene for dette rådet.

2) Ikke utnevn en justisminister som har sagt at vi trenger et «korstog» mot islam.

«Per-Willy Amundsens formuleringer ligger skremmende tett opp mot de farlige ideene vi finner blant radikaliserte muslimhatere,» mener Trædal.

annonse

3) Ikke utnevn en justisminister som blir tvunget til å gå av fordi hun på dårlig skjult måte spredte en kjent konspirasjonsteori om Arbeiderpartiet og muslimske ekstremister.

Her er det Sylvi Listhaug han peker på.

4) Still høyere krav til dine samarbeidspartnere.

«FrP har dessverre flere lokale representanter med bånd til ytterliggående muslimfiendtlige miljøer. Trond Ellingsen i Asker FrP måtte i år trekke seg som leder etter å ha støttet en sammenligning av Greta Thunberg med nazistpropaganda. Han har i lengre tid sittet i styret til Document, som var en av Anders Behring Breiviks favorittnettsteder.»

Dermed har Trædal fått levert sitt bidrag den norske dialogen om samfunnets vanskelig og polariserende spørsmål. Det er ikke kjent om det var Dagbladet som tok kontakt med Trædal og oppfordret ham til å skrive innlegget eller om det var Trædals initiativ.

«Vi trenger en leder som er på vakt mot alle former for politisk ekstremisme og hat, også når det betyr å ta tøffe oppgjør med sine egne samarbeidspartnere. Jeg ønsker Solberg lykke til. Vi trenger lederskap nå,» avslutter MDG-Trædal sitt innlegg med.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon