Statsminister Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse

Etter helgens angrep på Al-Moor Islamic Centre i Bærum ønsket flere profilerte politikere å vise solariditet med det muslimske miljøet i Norge. Erna Solberg møtte personlig opp på landets største somaliske moské Tawfiiq Islamic Center i Oslo.

Cemal Knudsen Yucel er grunnlegger og leder av organisasjonen Ex-Muslims of Norway, og stiller seg kritisk til statsministerens valg av samarbeidspartnere i kampen mot hat og diskriminering.

– Statsministeren kan berolige muslimer og fordømme enhver vold og terror uten å gi legitimitet og støtte til miljøer som har ideologier som ikke er forenelige med våre verdier, sier han til Gjenstridig.no.

annonse

Legetimering

Eks-muslimen mener at enhver legitimering av slike miljøer har store negative konsekvenser for de muslimske miljøene selv:

– Enhver legitimitet og støtte til disse miljøene fra politikere, vil bidra til at de ekstreme miljøene blir en sterkere sosial og politisk maktfaktor. Først i deres eget miljø og deretter i storsamfunnet.

Tawfiiq Islamic Center som ligger på Grønland i Oslo mener blandt annet at AIDS skyldes homofile, og at de bør piskes eller steines som straff.

Les også: Siv Jensen uenig med Carl I. Hagen, er glad for at John Brungot (70) kastes ut av Frp etter SIAN-medlemsskap

Frykter for fremtiden

annonse

Cemal Knudesen Yucel mener det man merker seg i den politiske debatten i Norge i dag, er en årrekke med feilslått politikk, og han beskymret for fremtiden dersom politikere ikke retter opp sine feil.

– Før vi snakker om handlingsplaner mot «islamofobi», burde vi snakke om islams hat mot vantro, kvinnesyn, hat mot homofile, jødehat, jihad, blasfemi, lover mot apostasi (frafall fra islam; en handling flere retninger innen islam krever dødsstraff for) og sharialovgiving. Vi trenger et åpent samfunn hvor alle kan si sin mening om enhver religion, ideologi eller livssyn, uten å risikere å bli stemplet som onde, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.