UENIGE: Siv Jensen og Carl I. Hagen har forskjellige syn på hvem som bør få lov til å være medlemmer av Frp. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Carl I. Hagen tar John Brungot (70) i forsvar etter ekskluderingen av partiet, mens partileder Siv Jensen sier at hun ikke ønsker å ha SIAN-medlemmer i Frp.

Det kom mange sterke reaksjoner både på sosiale medier, og i Resetts kommentarfelt, etter at Frps listetopp i Nesodden, John Brungot, ble ekskludert av partiet på grunn av medlemsskap i SIAN, og for å ha ytret «negative holdninger mot muslimer».

Men ledelsen i Frp mener Brungots holdninger ikke er velkommen i partiet.

annonse

– For Fremskrittspartiet er religionsfrihet en grunnleggende verdi og gjelder uansett hvilken religion man bekjenner seg til. John Brungots holdninger til islam og muslimer er ikke forenlig med å være medlem av Frp, uttalte leder for organisasjonsutvalget i Frp til nettstedet Dagbladet.

Nettstedet kontaktet deretter Siv Jensen for en kommentar i forbindelse med ekskluderingen av Brungot.

– Det er helt uforenlig å være Frp-medlem og samtidig medlem av SIAN. Det går ikke sammen. Jeg er veldig glad for at vi ikke har denne personen som vårt medlem lenger, sa Jensen

annonse

– Blitt for likt Høyre

Men Siv Jensen møter motstand fra Carl I. Hagen. Den tidligere lederen av Frp sier SIAN driver lovlig og at partiet ikke kan kaste ut medlemmer på grunn av deres private meninger.

– Jeg ser ikke noen grunn til at et medlemskap i SIAN skal være noe Frp skal bry seg med. SIAN er en organisasjon som bygger på demokrati og rettsstatens prinsipper. Det er en lovlig organisasjon som jobber mot islamsk ideologi og sharialov. Det viktigste er hva en Frp-politiker sier i sitt virke som Frp-politiker, ikke deres private meninger, sier den tidligere Frp-formannen til Dagsavisen.

Les også: Er Siv Jensen eller Carl I. Hagen den største?

70 år gamle Brungot mener Frp har blitt for likt Høyre i sin politikk, men forteller Resett at han fremdeles kommer til å stemme Frp til valget.

– Jeg har beklaget et eventuelt inntrykk av at jeg er i mot muslimer generelt. Det stemmer ikke. Kun de muslimene som ikke vil tilpasse seg vår sivilisasjon må møtes med strenghet. Jeg kommer til å stemme FRP og anbefale andre å gjøre det samme. FRPs dårlige målinger skyldes at partiet mer og mer mister sitt særpreg. Det blir for likt Høyre, sier Brungot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon