Hadia Tajik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik mener hat mot muslimer er et større problem enn andre former for rasisme i Norge.

– Man er nødt til å ta høyreekstreme og islamfiendtlige holdninger like mye på alvor som man har tatt islamistisk ekstremisme, sier Tajik til Klassekampen.

På bakgrunn av terrorangrepet mot moskeen al-Noor Islamic Center i Bærum i helgen, har arbeiderpartiet varslet at de vil støtte forslaget om en handlingsplan mot islamofobi – eller muslimhat.

annonse

Til klassekampen forteller Hadia Tajik at hun spesielt etterlyser to tiltak i forebyggingen av islamofobi: En innsats rettet mot voksene, islamfiendtlige høyreekstreme, og en styrking av politiets fagmiljøer.

– Når det gjelder høyreekstreme aktører, så er en påfallende andel voksne mennesker. Ser man på de virkemidlene som finnes i dag, så er veldig mye knyttet til ungdom. Det andre området hvor jeg ser at det er behov for å utvikle flere tiltak, er det som handler om selvradikalisering, når man oppsøker nettforum og blir radikalisert.

Les også: Vebjørn Selbekk slakter ledelsen i Arendalsuka: – Ser de virkelig ikke ironien?

Legger vekt på muslimhat

annonse

I kampen om en handlingsplan mot islamofobi stiller Erna Solberg seg åpen, men FrP er imot.

– Norge sliter ikke mer med muslimhets enn annen rasisme. Rasisme kan gå i alle retninger og kan komme i mange former, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon