Hadia Tajik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik mener hat mot muslimer er et større problem enn andre former for rasisme i Norge.

– Man er nødt til å ta høyreekstreme og islamfiendtlige holdninger like mye på alvor som man har tatt islamistisk ekstremisme, sier Tajik til Klassekampen.

På bakgrunn av terrorangrepet mot moskeen al-Noor Islamic Center i Bærum i helgen, har arbeiderpartiet varslet at de vil støtte forslaget om en handlingsplan mot islamofobi – eller muslimhat.

annonse

Til klassekampen forteller Hadia Tajik at hun spesielt etterlyser to tiltak i forebyggingen av islamofobi: En innsats rettet mot voksene, islamfiendtlige høyreekstreme, og en styrking av politiets fagmiljøer.

– Når det gjelder høyreekstreme aktører, så er en påfallende andel voksne mennesker. Ser man på de virkemidlene som finnes i dag, så er veldig mye knyttet til ungdom. Det andre området hvor jeg ser at det er behov for å utvikle flere tiltak, er det som handler om selvradikalisering, når man oppsøker nettforum og blir radikalisert.

Les også: Vebjørn Selbekk slakter ledelsen i Arendalsuka: – Ser de virkelig ikke ironien?

Legger vekt på muslimhat

I kampen om en handlingsplan mot islamofobi stiller Erna Solberg seg åpen, men FrP er imot.

– Norge sliter ikke mer med muslimhets enn annen rasisme. Rasisme kan gå i alle retninger og kan komme i mange former, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim.

annonse

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.