Illustrasjonsbilde. (AP Photo/ Khalil Hamra)
annonse

Flere Hamas-celler er de siste ukene blitt oppdaget på den israelske Vestbredden (Judea og Samaria).

Deres jobb var å rekruttere Hamas-aktivister til terrorangrep mot israelske mål og De palestinske selvstyremyndighetene.

Aktivister i området er blitt instruert om å sette opp planer for å utføre kidnappings-, skyte- og knivstikkangrep, til å skaffe våpen og å lokalisere og rekruttere ytterligere terroraktive.

annonse

Det opplyser den israelske avisen Ma’ariv, som basert på sine kilder hevder at Hamas-aktivistene er under direkte veiledning av den militære fløyen til Hamas på Gazastripen, der de har fått sin opplæring, skriver World Israel News.

Les også: Trump med støtteerklæring til Israel – ut mot Hamas

Planla terror i Jerusalem

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet slapp denne uken informasjonen om at den i samarbeid med Israel Defense Forces og israelsk politi hindret et bombeangrep organisert av Hamas-operatører og ment for Jerusalem. Planen ble avslørt i juni, men ble først tillatt for publisering på tirsdag.

Israel avdekket sprengstoff som var klart til bruk og omgitt av kulelager for å forårsake maksimal skade.

Les også: Stor razzia mot Hamas i Tyskland

annonse

Sikkerhetsstyrker oppdaget også bombelabben der den ble laget i Hebron. En av aktivistene var en 22 år gammel student ved Polytechnic College i Hebron. Han ble arrestert hjemme hos seg selv i juni og overrakte den gang en bombe på 3 kilo.

– Den militære avdelingen til Hamas på Gazastripen fortsetter å satse mye på å etablere en terrorinfrastruktur i Judea og Samaria med mål om å utføre angrep på israelsk territorium, sier en høytstående tjenestemann fra Shin Beth.

Denne artikkelen ble skrevet av Jan Simonsen, som gikk bort 12. august 2019. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.