Illustrasjonsfoto: Photofusion/REX
annonse
annonse

Hatice Sadir, 41, en muslimsk trebarnsmor, er i London blitt dømt til 20 uker i fengsel, 23 000 kroner i bot og utsettelse på teoriprøven til førerkortet i ett år, fordi hun hadde brukt ørepropper med Bluetooth tilgang under en spesialtilpasset hijab for å jukse på prøven.

Det er EveningStandard som skriver om Sadir som i London 9. januar i fjor, hadde betalt 3250 kroner for tjenesten hvor det på den andre siden av bluetooth-mottakeren satt en person som var i stand til å overhøre spørsmålet og besvare det.

Les også: Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil

annonse

Sadir som nesten ikke kunne snakke engelsk, benyttet seg av et hjelpemiddel tilgjengelig for de som har utfordringer med å forstå og snakke engelsk.  Det består i at personen som har vansker med engelsk kan få utlevert ørepropper slik at de kan få spørsmålene lest opp i tillegg.

Ba om ørepropper

Sadir ba om å få ørepropper og siden hun hadde på seg hijaben da hun ankom, så ingen at hun allerede hadde ørepropper. Hun ble imidlertid gjenkjent av en ansatt som husket henne fra en tidligere test hvor hun ikke hadde brukt hijab. Dette i tillegg til at hun så kjapt ble ferdig med prøven, gjorde at hun ble konfrontert av de ansatte i etterkant.

Kunne satt mange i fare

annonse

Jukset kunne ha hjulpet Sadir et skritt nærmere førerkortet og dermed satt andre trafikanter i stor fare, sa Rajesh Pabary, som var aktor i saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon