SVT-journalisten Fredrik Önnevall. Foto: Emil Langvad/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En syrisk migrant som ble smuglet inn i Sverige av en SVT-journalist er blitt domfelt for knivkriminalitet.

Den 20 år gamle migranten ble smuglet inn i Sverige av SVT-journalisten Fredrik Önnevall og tre av hans kollegaer i 2014. Nyheter Idag rapporterer at syreren ble arrestert i april i fjor, fordi han gikk med kniv i den sentrale Uppsala. Han er nå idømt en bot på 2000 svenske kroner. 

Önnevall selv ble dømt for smuglingen av syreren i fjor, men fikk likevel beholde jobben i SVT.

annonse

– SVT er enig med teamet om at de ga opp sitt journalistiske oppdrag, men de endte opp i en vanskelig situasjon og handlet på humanitær grunn, og ikke for deres egen vinning, heter det i en uttalelse fra SVTs og HR- og kommunikasjonsdirektør.

Like etter å ha blitt dømt, fortalte Önnevall SVT at han hadde vært i kontakt med syreren over telefon, og hevdet at denne hadde jobb og gikk på skolen. 

Les også: Svensk politi ber kvinner holde seg unna parker og bakgater for å unngå voldtekt

annonse

Fremstilt som godt integrert

Andre har rapportert at syreren skal ha vært godt integrert, og at han skal ha snakket flytende svensk. Men ifølge Nyheter Idag var det nødvendig å bruke tolk under rettssaken mot mannen.

Önnevall er ikke den eneste som har brutt sitt lands lover ved å smugle inn migranter. I 2017 ble den sveitsiske politikeren Lisa Bosia Mirra dømt til å betale en bot på cirka 75 000 kroner, etter å ha smuglet 24 illegale migranter inn i Sveits.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon