Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse

Den svenske nettleverandøren Bahnhof ble i fjor høst felt av reklameombudsmannen i Sverige for reklame som fremstilte kvinner som sexobjekt, men nå som Bahnhof bytter om på kjønnsrollene frikjennes de.

Det var i fjor at Bahnhof utlyste en stilling på sosiale medier som bygde på det populære bilde kalt «Distracted boyfriend». Utlysningen skapte sterke reaksjoner og flere meldte reklamen inn til reklameombudsmannen i Sverige, som til slutt felte nettleverandøren for kjønnsdiskriminering. Avgjørelsen ble begrunnet med at kvinnen i rødt fremstilles som et sexobjekt.

Skjermdump. Foto: Bahnhof

Les også: Selvstendighetspartiet vil avholde pressekonferanse med Rasmus Paludan – nektes av Litteraturhuset

annonse

Bahnhof endret kjønnsrollene

Bahnhof svarte reklameombudet med at de savner et moderne syn på kjønn og markedsføring. I februar i år forsatte Bahnhof med kampanjen, men vendte på kjønnrollene. Selv dette bilde ble rapportert inn til reklameombudet for kjønnsdiskriminering, men reklameombudet slo fast at mannen i det nye bilde ikke blir fremstilt som et sexobjekt.

Skjermdump. Foto: Bahnhof

Det svenske reklameombudet er «tanke-politi»

Sjefen for nettleverandøren Bahnhof, Jon Karlsung er kritisk til reklameombudet som han mener opptrer inkonsistent.

– Reklameombudet er et selverklært tankepoliti. Det er så gøy at annonsen ble frikjent, men avgjørelsen har en skimring av latter over den, som det ble sett i annonsen som ble lagt ned i fjor høst, forteller Karlung til Samnytt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.