Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Eric Gay)
annonse
annonse

De siste dagene har jeg sett på HBO serien «The Handmaid’s Tale» ettersom den har fått mye omtale i norsk presse, og jeg har sett flere aktivister har ikledd seg en tilsvarende «uniform» som kvinnene i serien bærer.

Selve serien synes jeg er godt laget og jeg synes det er interessant å se en serie fra en undertrykket kvinnes perspektiv mener jeg allikevel de mange feministene her i Norge og ellers i vesten som ikler seg «tjenestepikenes» drakt under ulike demonstrasjoner ikke helt greier å se de virkelige parallellene som finnes i det virkelige liv.

Les også: Tusvik & Tønne: Folk som skriver i Resett «bor i sluket» og har «svekkede evner»

annonse

Her hjemme i Norge for eksempel har ulike feminister og kjendiser som komikeren Sigrid Bonde Tusvik ikledd seg «tjenestepike» kostyme for å demonstrere mot endringer i Norges abortlover, og har dermed etter min mening helt misforstått det større budskapet i serien og de virkelige parallellene til religiøse ekstremister som vi i dag finner i det Norske samfunnet.

I serien ser man for eksempel hvordan «kommandanten» som er tittelen man i serien benytter på mannen i huset så å si har uinnskrenket makt over kvinnene og rettferdiggjør denne maktposisjonen ved hjelp av bibelsitater fra det gamle testamentet. Man ser også hvordan en gruppe barnløse kvinner bistår i undertrykkelsen av «tjenestepikene» for å fremme sin egen agenda og sitt ønske om å bli mødre, og man ser hvordan dette samarbeidet mellom de mannlige tyrannene og dems koner egentlig er bygget på maktmisbruk, frykt og religiøs ekstremisme.

Les også: Nå vil EU bestemme over utvalget hos Netflix og HBO

annonse

Med dette i tankene er det derfor for meg helt ubegripelig at INGEN her i landet ser ut til å se parallellene man kan trekke til hvordan livet for de mange tusen Jesidie kvinnene artet seg som slavinner i den såkalte Islamske Stat. Eller hvordan livene til de aller fleste kvinner i andre ekstreme muslimske stater som Iran, Saudi Arabia og Afghanistan er.

Jeg vil til og med gå så langt som å si at vi faktisk i dag også kan trekke direkte paralleller til måten kvinnene i «The Handmaid’s Tale» blir behandlet på til måten mange muslimske kvinner som i dag lever i Europa og Norge blir behandlet, og de ekstreme sharia lovene vi ser stadig flere muslimer i vesten ønsker å erstatte våre vestlige demokratiske lover med.

For meg er det helt ubegripelig å se denne serien uten at jeg trekker en direkte parallell mellom kleskode kravene, tildekningen av håret, mannens rett til å avstraffe kvinnene osv til de mer ekstreme elementene av islam som nå vokser frem i landet, og som vi vet er villige til å benytte både vold og terror for å fremme sin vilje.

Les også: Det er kritisk for Fremskrittspartiet, her er noen råd

Og jeg synes det er underlig hvordan man på særlig venstresiden og i Norsk presse helst ønsker å trekke parallellene mellom overgrepene i denne feministiske serien til så å si ikke eksisterende kristne miljøer her i landet eller til hvite vestlige menn. Generelt uten å i det hele tatt nevne overgrepene vi alle vet finner sted daglig i muslimske miljøer hvor parallellen til seriens tyranni er mye tydeligere og reell.

«The Handmaid’s Tale» er etter min mening en god serie som om man først skal benytte den i et politisk øyemed hverken skildrer den allmenne vestlige hvite mannens politiske eller religiøse holdninger eller det vestlige demokratiet, men tvert imot gir ett fantastisk innblikk i hvordan det må være å leve som kvinne i et muslimsk miljø eller et islamsk land styrt etter sharia lover.

annonse

Først publisert her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon