Den danske politikeren Rasmus Paludan (t.h.) fra det danske partiet Stram Kurs besøker Selvstendighetspartiets valgbod på Karl Johans gate i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En person ble innbrakt av politiet da den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan fredag besøkte Selvstendighetspartiets valgbod i Oslo.

annonse

En person ble innbrakt da han ble oppfattet som truende. Personen tok seg forbi politiets sperring og inn til valgboden. Ytterligere to personer fikk pålegg om å forlate området fordi de forstyrret ro og orden.

En av demonstrantene skal ha helt kaffe over valgboden under besøket. Det vil ikke politiet bekrefte.

Det var rundt 300 demonstranter ved valgboden ved Universitetsplassen på Karl Johan. Politiet sperret av området med bånd, kjøretøy og personell.

–Politiet verner om alles rett til ytring. Vi har kontroll på dem som står på standen, sa operasjonsleder Tor Guldbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Demonstrasjonen rundt arrangementet var amper i starten, men det roet seg etter hvert. Politiet meldte at arrangementet var over rundt klokken 16.

Paludan stiftet det danske, islamfiendtlige partiet Stram Kurs i 2017. Han er dømt til betinget fengsel for overtredelse av paragraf 266 b i den danske straffeloven, kjent som rasismeparagrafen.

Selvstendighetspartiet er restriktive i spørsmål om innvandring og utenrikspolitikk. Partiet ble først nektet å holde en planlagt pressekonferanse på Litteraturhuset i Oslo, fordi Paludan skulle delta.

Fredag ettermiddag opplyste partiet at de likevel fikk holde pressekonferansen på Litteraturhuset.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.