NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

«Nå forbereder Nato seg på å avverge et nytt våpenkappløp» – Jens Stoltenberg til NRKs Jenny Westrum-Rein 2. august. 

Ja, det er Jens Stoltenberg, som presser NATO-landene til å ruste opp som sier dette. Jens Stoltenberg, som sjøl har vært en aktivist for utplassering av USAs missilbatterier langs Russlands vestgrense, som sjøl var til stede ved åpningen av USAs missilbatterier i Romania i 2016. Der hevdet han at dette systemet ikke var rettet mot Russland, men mot en (ikke-dokumentert) fare for innkommende iranske missiler. Ingen i Moskva lot seg lure av det. Der så man bare at NATOs missiler rykket så mye nærmere.

På samme måte er også Polen gjort til utskytningsrampe for NATO-missiler. Stoltenberg var til stede og kastet glans over oppstarten av Redzikowo-basen der, også dette i 2016.

annonse

Les også: Dagens Næringsliv mener «pengene renner ut av Resett»

Nå legger han hele ansvaret for INF-avtalens død på Russland. Og slik får han lov til å fortsette da alle de største norske mediene i Norge er totalt servile overfor NATO og Stoltenberg især, som ikke bare bomba Libya, men som også har sagt at han vil gjøre det igjen. Også det slipper han unna med.

«Nato vil fortsette å strebe etter et konstruktivt forhold med Russland», fortsatte Stoltenberg i Westrum-Reins artikkel. Nato, som fortsetter å utvide vel vitende om at det er som å stikke fingere i Russlands øyne og at de mange utvidelsene er i strid med løfter til Russland, dvs Sovjetunionen, fra 1990.

Løftene ble gitt på mange måter, blandt annet slik av NATOs daværende generalsekretær Manfred Wörner 17. mai 1990, i min oversettelse:

annonse

– NATO må finne løsninger som respekterer de legitime sikkerhetsinteressene til alle involverte parter, inkludert Sovjetunionen. Det faktum at vi (NATO) er villige til å avstå fra å ha soldater øst for «The Federal Republic» (det daværende Vest Tyskland) gir Sovjet-unionen en solid garanti for sikkerheten.

Dette løftet har NATO så langt brudt 13 ganger. Her er liste over land som har blitt tatt inn i alliansen siden 1990: Polen (1999), Tsjekkia (1999), Ungarn (1999), Bulgaria (2004), Estland (2004), Latvia (2004), Litauen (2004),  Romania (2004), Slovakia (2004), Slovenia (2004), Albania (2009), Kroatia (2009), Montenegro (2017). Men Jens/NATO ønsker som kjent ikke å stoppe med det. Makedonia er på vei inn, flere er ønsket.

Hvordan forholder norske medier seg til disse løftebruddene? Som oftest ser de bort fra dem. Når de ikke ser bort fra dem blir de forsøkt bortforklart.

Medienes servilitet overfor NATO og Jens Stoltenberg især minner til tider om persondyrkningen man finner i land sosialdemokratiet Norge ellers tar kraftig avstand fra.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon