Foto: Christofer Owe/Resett
annonse

Foreløpig er de fleste annonsører veldig redde for å bli innblandet i kontroverser.

Resett-redaktør Helge Lurås håper en betalingsmur vil spe på givergleden fra leserne, skriver Dagens Næringsliv.

Resett har skapt overskrifter, men har fortsatt til gode å gå i pluss i regnskapene, skriver avisen. Dette er forøvrig opplysninger Resett selv rapporterte 3. juli.

annonse

Redaktør Helge Lurås sier selskapets største utfordring er å skape forutsigbarhet i donasjoner fra leserne. Resett har et lite budsjett relativt til antall lesere, og under normale omstendigheter kunne vi klart oss med annonseinntekter.

– Men fordi vi er svartelistet og nå også kastet ut av Googles automatiske annonsebørs, må vi basere oss på at leserne er villige til å betale litt for å lese Resett, skriver Lurås i en e-post til DN.

Les også: Aktivistene lykkes: Resett blir kastet ut av nok en annonseplattform, og mister inntekter

annonse

DN lurer på hva Resett tenker å gjøre.

– Vi ser stadig etter nye forretningsmuligheter. Tross alt har vi opp mot 400.000 sidevisninger hvert døgn, og en halv million unike brukere innom hver måned. Det er et betydelig marked å nå for dem som har produkter å selge, svarer redaktør Helge Lurås.

DNs vinkling

Lurås sier i en kommentar til Resett at DNs overskrift nok genererer klikk til avisen, men at det vel ikke er helt talende for realitetene.

– Vi hadde et forbruk på 6 millioner i 2018. Det er lite for en nettavis som publiserer døgnet rundt, og som i tillegg har et forhåndsmoderert kommentarfelt. At underskuddet ble over to millioner var som forventet, og vel ingen indikasjon på at «pengene renner ut», sier Lurås.

Han forteller at 2019 så langt ser mye bedre ut.

– Leserne har virkelig trådt til dette året, både gjennom donasjoner og ved å tegne medlemskap. Det er ikke urealistisk at vi kan balansere inntekter og utgifter allerede i inneværende år, avslutter redaktøren.

Du kan hjelpe Resett økonomisk på flere måter. Enten ved å tegne et av våre medlemskap som du finner her. De gir også tilgang til artikler og podkaster bak betalingsmur.

annonse

Eller ved å legge inn trekk gjennom Paypal eller betalingskort.

Du kan også sende Vipps på konto 124526 eller gjøre fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Ta kontakt på annonser@resett.no dersom du ønsker å annonsere direkte hos oss.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse