Daglig leder i TradeTracker.com, Lars Fitje, nekter Resett.no å være kunde.
annonse
annonse

TradeTracker.com stenger Resett ute og nekter avisen å være kunde etter å ha mottatt klager.

I slutten av april ble Resett kastet ut av Google med begrunnelsen at nettavisen hadde brutt deres retningslinjer.

Utkastelsen kom etter at flere på sosiale medier, inkludert kjente politikere, hadde drevet kampanje og kontaktet norske selskap som fikk reklamer vist i nettavisen gjennom annonseplattformen Google Adsense.

annonse

Blant sabotørene var det stortingsrepresentanter fra både Høyre og Venstre.

Blokkeringen fra Google førte til et stort inntektstap, og det tok et par måneder før Resett fant en ny annonseplattform.

annonse

TradeTracker.com aksepterte Resett.no som kunde i forrige uke, men etter at flere annonsører og aktivister kontatet selskapet, har TradeTracker nå kastet ut Resett fra sin butikk.

– TradeTracker har rett til å godkjenne eller avvise publisister som skal får være med i vårt nettverk. Vi er nå kommet frem til at Resett ikke lenger er ønsket som samarbeidspartner. Dette er gjort ut fra en helhetsvurdering, hvor hensynet til klager fra annonsørene veier tyngst, heter det i den oppsiktsvekkende eposten signert Lars Fitje som er daglig leder i TrackeTracker.

– Utilstrekkelig kvalitet

Resett har dermed mistet enda en inntektskilde som følge av utestengelsen.

Les også: Dagbladet-journalist fryder seg over at Resett taper penger etter annonse-sabotasje

En av de som trakk seg som annonsepartner var Proteinfabriken.no. De fjernet sine annonser samme dag som Resett ble kastet ut av TradeTracker med begrunnelsen at avisen er «Utilstrekkelig kvalitet», noe som også ble bekreftet hos de som styrer butikken på Twitter.

I ettertid har de også godtet seg over at Resett er blitt kastet ut av TradeTracker.

annonse

Vi registrerer at mange har kjøpt produkter hos Proteinfabrikken.no etter å ha sett reklamen hos Resett. Angreretten gjelder fortsatt.

Les også: Møt personene som saboterer Resett

Det er også de som hyller at Resett er blitt kastet ut av annonseplattformen etter press. Flere ønsker at avisen blir svartelistet alle steder.

annonse

– Mitt navn er Lars Fitje

Daglig leder i TradeTracker bekrefter overfor Resett at annonsører har tatt direkte kontakt og klaget på at Resett var kunde.

Under kan du lese hele begrunnelsen til Lars Fitje hvorfor han valgte å kaste ut Resett.

Hei.

annonse

Mitt navn er Lars Fitje og jeg er daglig leder i selskapet TradeTracker Norway AS.

Vi har den siste tiden fått klager fra annonsører som har fått vist sine annonser på Resett.no. Bakgrunnen for klagene varierer, men er i hovedsak at de har fått reaksjoner fra sine kunder og ikke ønsker at deres merkenavn skal være assosiert med dette nettstedet. Årsaken til at flere annonsører er blitt tilgjengelige for Resett er at de enten ikke hadde kjennskap til dere da de godkjente dere som publisist (affiliate), eller hadde satt sine innstillinger på «automatisk godkjenning» for så å evaluere om nettstedene passer deres målgrupper og retningslinjer i ettertid. En del annonsører har nå avvist Resett som publisist, noe de naturligvis er i sin fulle rett til å gjøre.

TradeTracker har også rett til å godkjenne eller avvise publisister som skal får være med i vårt nettverk. Vi er nå kommet frem til at Resett ikke lenger er ønsket som samarbeidspartner, og dere vil bli deaktivert fra TradeTracker Norway sitt nettverk innen 14 dager (ref. klausul 8 – «Avslutning av avtalen» i våre Vilkår og betingelser). Dette er gjort ut fra en helhetsvurdering, hvor hensynet til klager fra annonsørene veier tyngst.

Dersom dere har kommentarer til dette ber vi dere om å komme med disse så raskt som mulig.

Med vennlig hilsen

Lars Fitje 

Managing Director

Hvordan motvirke aktivistene som vil stoppe Resett?

Dersom Resett ikke hadde blitt boikottet, har vi nok trafikk til å være selvdrevet med annonser. Blokkeringene gir oss tap på mange millioner hvert år. Vi får heller ikke pressestøtte, og politikere i Regjeringen og på Stortinget deltar i boikottoppfordringene mot Resett. Dere lesere er de eneste som kan motvirke kampanjen mot Resett og et reelt mediealternativ i Norge. 

Du kan hjelpe oss økonomisk på flere måter. Enten ved å tegne et av våre medlemskap som du finner her. De gir også tilgang til artikler og podkaster bak betalingsmur.

Eller ved å legge inn trekk gjennom Paypal eller betalingskort, som du finner her.

Du kan også sende Vipps på konto 124526 eller gjøre fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Ta kontakt på [email protected] dersom du ønsker å annonsere direkte hos oss.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon