Store deler av fasaden på det danske skattevesenets bygning på Østerbro i København ble ødelagt i eksplosjonen i forrige uke. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Den 22 år gamle svenske statsborgeren som er siktet for bombeeksplosjonen som rammet skattevesenet i København, skal utleveres til Danmark.

annonse

Det har tingretten i Malmö avgjort. Der skal han også fortsatt være varetektsfengslet.

To svensker er siktet for bombeeksplosjonen som rammet skattevesenet i den danske hovedstaden natt til 6. august.

22-åringen som er pågrepet, er svensk statsborger. Den andre er en annen svenske som nå er etterlyst internasjonalt. Begge kommer fra Malmö.

Mannen som fortsatt er på frifot, er 23 år gammel og har to dommer bak seg, den ene for vold da han var tenåring, og den andre for flere fartsovertredelser og andre trafikkforseelser. Ifølge Ekstra Bladet har han tidligere vært politisk aktiv på venstresiden.

Inngangspartiet til Skattestyrelsen ble sprengt i stykker, men ingen personer ble alvorlig skadd i eksplosjonen natt til 6. august.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.