Shurika Hansen. FOTO: LARS THOMAS NORDBY / NRK

Flinke VG. Dere stempler min arbeidsplass som høyreradikal.

annonse

Så ringer en ung redd gutt meg som har lest artikkelen, fordi han vil høre hva jeg egentlig er og om jeg hater mørkhudede.

Denne gutten sender deretter melding der han forklarer at han er adoptert og prøvde å forstå hvorfor «alle» hater meg for tiden. Etter en lang SMS- utveksling, så blir vi enige om at jeg verken hater innvandrere eller er rasist. Gratulerer, VG.

Dere fikk til frykten og polariseringen dere ønsket. Dere fikk stemplet de dere anser som nye konkurrenter og økt hatet og usikkerheten.

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

Å velge ordet «høyreradikal» i en slik tid der både islamismen og høyreekstremismen vokser, virker sikkert strategisk riktig for dere. Men det setter folk i fare. I en tid der moskeer blir skutt på, er det også uansvarlig å putte folk i samme bås som kaldblodige mordere.

Dere må vel være klar over hvilke assosiasjoner folk får når de hører ordet «høyreradikal»? 48 prosent svarer at de ikke ønsker høyreradikale som naboer. De tenker vel at dette er synonymt med nazister.

Er dette et «glipp» fra VG, eller et ønske om å fyre opp under hatet mot både islamkritikere og ellers folk som ikke deler deres syn på ting. Sjekk deres eget kommentarfelt. Dette er det som ble pisket opp:

Skjermdump VG

Dette er ikke journalistikk. Dette er uetisk, farlig og et ønske om å sette andre i fare!

Vær stolte av å gjøre unger redde….. Jeg er overbevist om at det finnes mange som denne gutten der ute.

Tegn medlemskap i Resett her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.