Shurika Hansen. FOTO: LARS THOMAS NORDBY / NRK
annonse
annonse

Flinke VG. Dere stempler min arbeidsplass som høyreradikal.

Så ringer en ung redd gutt meg som har lest artikkelen, fordi han vil høre hva jeg egentlig er og om jeg hater mørkhudede.

Denne gutten sender deretter melding der han forklarer at han er adoptert og prøvde å forstå hvorfor «alle» hater meg for tiden. Etter en lang SMS- utveksling, så blir vi enige om at jeg verken hater innvandrere eller er rasist. Gratulerer, VG.

annonse

Dere fikk til frykten og polariseringen dere ønsket. Dere fikk stemplet de dere anser som nye konkurrenter og økt hatet og usikkerheten.

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

Å velge ordet «høyreradikal» i en slik tid der både islamismen og høyreekstremismen vokser, virker sikkert strategisk riktig for dere. Men det setter folk i fare. I en tid der moskeer blir skutt på, er det også uansvarlig å putte folk i samme bås som kaldblodige mordere.

annonse

Dere må vel være klar over hvilke assosiasjoner folk får når de hører ordet «høyreradikal»? 48 prosent svarer at de ikke ønsker høyreradikale som naboer. De tenker vel at dette er synonymt med nazister.

Er dette et «glipp» fra VG, eller et ønske om å fyre opp under hatet mot både islamkritikere og ellers folk som ikke deler deres syn på ting. Sjekk deres eget kommentarfelt. Dette er det som ble pisket opp:

Skjermdump VG

Dette er ikke journalistikk. Dette er uetisk, farlig og et ønske om å sette andre i fare!

Vær stolte av å gjøre unger redde….. Jeg er overbevist om at det finnes mange som denne gutten der ute.

Tegn medlemskap i Resett her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon