Guro Sibeko og Rasmus Paludan fra Stram Kurs på Karl Johans gate i Oslo fredag 16. august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Jeg var der for å høre hva Rasmus Paludan hadde å si. Han spurte meg: Hvor er du fra? Er du fra Afrika? Hvorfor drar du ikke tilbake dit? forteller forfatteren Guro Sibeko til Vårt Oslo.

Sibekos far rømte fra apartheidstyret i Sør-Afrika i 1969, hennes mor er norsk:

– Landet til faren min var tatt over av europeiske rasister. For øvrig har jeg langt norskere avstamning enn Paludan. Jeg kan føre genene mine tilbake til Harald Hårfagre gjennom moren min. Så det er ganske absurd når han sier jeg ikke er norsk.

annonse

Les også: Ekstra Bladet: Rasmus Paludan er hjerneskadet

Rasisme

Rasmus Paludan leder det danske innvandringskritiske partiet Stram Kurs, og gjorde seg svært bemerket under valgkampen i Danmark i vår. Blant annet provoserte han mange ved å brenne Koranen.

annonse

Sibeko mener at måten hun ble behandlet på bekrefter at Paludan ikke er opptatt av avstamning eller tilhørighet, men at han er en rasist som kun bryr seg om hudfarge.

– Det er ikke politikken min eller meningene mine han vil livs. Det er meg og min eksistens. Han er mot at jeg skal fins. Og det er under en uke siden vi så hva denne politikken kan føre til, sier Sibeko, og sikter til terrorangrepet mot al-Noor-moskeen i Bærum.

Sibeko sier at «det er ikke trygt for meg når han (Paludan) sprer budskapet sitt». Partiet Stram kurs gikk til valg på å forby islam og kaste muslimer ut av Danmark. Partiet fikk litt for få stemmer og kom ikke inn i Folketinget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon