Det foregår fortsatt politisk debatt på Arendalsuka, her leder Terje Svabø en debatt om bompenger. Men stadig flere utestenges fra dialogen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Slik beskriver Arendalsuka sin visjon på sin hjemmeside. Et arrangement som handler om at ulike politiske aktører møter hverandre. Dessverre er erfaringen fra årets arrangement at virkeligheten er nokså annerledes.

Det hele startet med at Arendalsuka valgte å utestenge tre aktører etter trusler fra Ap ved partisekretær Kjersti Stenseng.

annonse

Les også: Arendalsuka gjør en flau helomvending, akkurat som forventet

Deretter den mye omtalte innstillingen av Ytringsforbundets debatt med to av de utestengte aktørene. Også Ytringsforbundet ble nektet å gjennomfører sitt arrangement selv etter at de omstridte aktørene, Alliansen og SIAN, var utelatt fra panelet.

Onsdag ettermiddag ankom undertegnede Arendal. Da ble jeg vitne til nok et eksempel på hvordan dialogen har fått stadig vanskeligere kår.

annonse

Jeg var på kafé sammen med en ung fransk lærer og min husvert, Maurith Julie Fagerland. Vi kom etterhvert i prat med en lokalpolitiker fra FrP, Raymond Skorstad. Han var iført en lyseblå T-skjorte tydelig merket FrP. Etter en stund bestemte vi oss for å forflytte oss på grunn av høy musikk.

Utestengt fra pub

På nabopuben var det en eller annen form for stand up, Raymond og Maurith gikk inn for å kikke. Det viste seg at det var en komiker som fortalte vitser om FrP-ere. Faktisk syns både Raymond og Maurith at det var ganske morsomt.

Men omtrent før de hadde kommet over dørterskelen, kom en dame i rød T-skjorte med SV-logo bokstavelig talt stormende bort, og ga i klare ordelag beskjed om at Raymond og Maurith var uønsket.

Jeg fikk etterhvert klarhet i at det dreide seg om Inger Brokka de Ruiter, som er 1. kandidat for SV Agder. For sikkerhets skyld tok jeg kontakt med de Ruiter og spurte direkte: Er det slik at disse utestenges fordi de er fra FrP?

Dette ble avvist, de ble bortvist fordi «Raymond hadde stått og gapet seg». Mine bekjente fra Arendal forklarte meg at «å gape seg» på lokal dialekt betyr «å stå og flire». Man må jo spørre: Er det ikke meningen at man skal flire av en stand up komiker?

Det var ingen merking i form av plakater eller sperringer som antydet at det var snakk om et lukket arrangement.

I beste fall er denne SV-damens oppførsel bare uhøflig. Men med tanke på hvordan venstresidens ekskluderingsregime brer om seg i hele samfunnet, med no-platforming som foretrukket metode, er det fare for at det reflekterer en dypere tiltrekning til dehumanisering og det totalitære.

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon