REUTERS/Gwladys Fouche
annonse

Om MDG får nok stemmer vil de nekte cruiseskip å legge til kai i Oslo.

– Vi ønsker at vi skal slutte å ha cruiseskip i Oslo fra 1. januar 2022. Grunnen er at det er idiotisk å la svære gigantiske cruiseskip blokkere de fineste arealene vi har i byen vår. Vi ønsker å bruke områdene til andre ting som for eksempel fine grøntområder, sier Lan Marie Berg til Dagbladet.

Les også: MDG vil erklære klimakrise i Oslo

annonse

Det er rundt 100 anløp i året, og de fleste kommer om sommeren. De legger beslag på gode badeplasser og bussene som kjører turistene rundt trenger asfalt der det egentlig kunne ha vært grøntområder.

– Vil ikke dette ramme turistindustrien og gi mindre inntekter, spør Dagbladet.

– Vi vet at cruiseturister er de som legger igjen minst per turist. I tillegg ødelegger for litt av den andre turismen. Det vil være et regnestykke selvsagt, men jeg tror det er fullt overkommelig, svarer Berg.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon