Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen fortalte tidligere i uken at han hadde bestemt skjebnen for setrene på Dovrefjell: De skal rives.

Bjørn Revil (51), førstekandidaten til Oslos bompengemotstandere, reagerer på at miljøvernminister Ola Elvestuen bygger vindmølleparker som raserer norsk natur, mens noen små fjellsetre på Dovrefjell nå skal rives. Han skriver på Facebook:

– Mens vindmøller dundrer til værs i flott natur i store deler av Norge har klimamiljøminister Elvestuen funnet ut av eldre seterbygninger er en trussel mot villreinstammen. Bygningene ligger på Dovre hvor det tidligere var rakettskytefelt som åpenbart ikke var noen trussel mot de samme reinsdyrene.

annonse

– Jeg har hatt møte med Miljødirektoratet og på nytt drøftet behovet for å fjerne seterbygningene av hensyn til villreinen. Jeg mener på bakgrunn av dette at hensynet til villreinen veier tyngre enn kulturminnehensynene i denne saken, skrev Elvestuen i et brev til ordførerne i Lesja og Dovre datert 12. august.

Ifølge Nationen starter Forsvarsbygg rivingen av de gamle seterhusene fra 1860-årene tirsdag 20. august, til tross for massiv motstand både lokalt og nasjonalt.

– Jeg er svært skuffet. Her ser vi virkelig konsekvensene av regjeringa sin politikk knyttet til fjellområder og nasjonalparker. Hvordan kan de gå inn for riving av bruer og seterhus når det likevel er stort behov for disse? Dette er samtidig total overkjøring av lokale interesser og meninger. Tilliten til vernemyndighetene blir med dette vedtaket også kraftig svekket, sa Bengt Fasteraune, styreleder i Dovrefjell nasjonalparkstyre og stortingsrepresentant, da rivningsnyheten ble kjent.

annonse

Les også: Ola Elvestuen river gamle fjellsetre på Dovre

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon