FPÖ-leder Norbert Hofer. Foto: ALEX HALADA / AFP

Politiet har arrestert en mistenkt gjerningsmann etter angrepet på FPÖs partikontor i delstaten Niederösterreich i Østerrike.

annonse

Angrepet ble utført mandag forrige uke, av fire maskerte gjerningsmenn, noe som fremgår av opptak fra et overvåkningskamera. Nå er en mistenkt mann pågrepet av politiet. Ifølge Kronen Zeitung dreier dette seg om en person fra Afghanistan, som har flyktningstatus i Østerrike. 

Mandag forrige uke gikk fire personer, bevæpnet med steiner og Molotov-cocktails, til angrep på delstatskontoret til det nasjonalkonservative partiet FPÖ i Niederösterreich. Flere vinduer ble knust, og en brann ble påsatt. 

Les også: Østerriksk høyreleder: Intet rom for antisemitter i vårt parti

Vitner

En drosjesjåfør som tilfeldigvis kjørte forbi la merke til brannen, og fikk varslet nødetatene. Hun har fortalt at hun så en antatt gjerningsmann løpe fra bygningen og forsvinne i mørket. Passasjeren hennes observerte flere knuste vinduer.

Pågripelsen av en av de mistenkte setter en stopper for noen av ryktene som er oppstått i kjølvannet av angrepet. Et lokallag i det sosialdemokratiske partiet SPD har til og med insinuert at FPÖ selv har iscenesatt hendelsen. 

Motiv

Motivet for angrepet kan ha vært gjerningsmennenes syn på FPÖs restriktive innvandringspolitikk.

FPÖ-leder Norbert Hofer har slått fast om det stemmer at en av gjerningsmennene har flyktningstatus, må vedkommende miste retten til å oppholde seg i Østerrike.

– Takk Gud for at det kun endte med eiendomsbeskadigelse, sier Hofer i en uttalelse, og legger til:

– Han kan ikke som beskyttelsesberettiget få bli i dette landet lenger. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.