FPÖ-leder Norbert Hofer. Foto: ALEX HALADA / AFP
annonse
annonse

Politiet har arrestert en mistenkt gjerningsmann etter angrepet på FPÖs partikontor i delstaten Niederösterreich i Østerrike.

Angrepet ble utført mandag forrige uke, av fire maskerte gjerningsmenn, noe som fremgår av opptak fra et overvåkningskamera. Nå er en mistenkt mann pågrepet av politiet. Ifølge Kronen Zeitung dreier dette seg om en person fra Afghanistan, som har flyktningstatus i Østerrike. 

Mandag forrige uke gikk fire personer, bevæpnet med steiner og Molotov-cocktails, til angrep på delstatskontoret til det nasjonalkonservative partiet FPÖ i Niederösterreich. Flere vinduer ble knust, og en brann ble påsatt. 

annonse

Les også: Østerriksk høyreleder: Intet rom for antisemitter i vårt parti

Vitner

En drosjesjåfør som tilfeldigvis kjørte forbi la merke til brannen, og fikk varslet nødetatene. Hun har fortalt at hun så en antatt gjerningsmann løpe fra bygningen og forsvinne i mørket. Passasjeren hennes observerte flere knuste vinduer.

annonse

Pågripelsen av en av de mistenkte setter en stopper for noen av ryktene som er oppstått i kjølvannet av angrepet. Et lokallag i det sosialdemokratiske partiet SPD har til og med insinuert at FPÖ selv har iscenesatt hendelsen. 

Motiv

Motivet for angrepet kan ha vært gjerningsmennenes syn på FPÖs restriktive innvandringspolitikk.

FPÖ-leder Norbert Hofer har slått fast om det stemmer at en av gjerningsmennene har flyktningstatus, må vedkommende miste retten til å oppholde seg i Østerrike.

– Takk Gud for at det kun endte med eiendomsbeskadigelse, sier Hofer i en uttalelse, og legger til:

– Han kan ikke som beskyttelsesberettiget få bli i dette landet lenger. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon