Ola Elvestuen. Foto: Monika Skolimowska / DPA / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag morgen samlet omlag 100 aksjonister seg ved bommen til skytefeltet på Hjerkinn, i et forsøk på å stanse gravemaskiner og bulldosere som skal fraktes til Dovrefjell.

 – Vi er samlet for å vise motstanden vår mot vedtaket om å rive setrene i Vesllie på Dovrefjell. Markeringa i dag skjer i forbindelse med at maskinene som skal brukes under rivinga skal transporteres inn i området. Tirsdag 20. august skal rivinga av de 150 år gamle seterhusa starte, sier aksjonsleder Ellen Sørumgård Syse.

Flere ordførere, stortingsrepresentanter og organisasjonsledere var også tilstede under aksjonen på Dovrefjell for å vise sin støtte.

annonse

Les også: Det virker som Abid Raja er på regjeringsjakt

Fikk 12.000 signaturer

Aksjonsleder Ellen A. Syse opplyser til Nationen at hun har samlet inn rundt 12.000 signaturer fra folk som ønsker å bevare kulturarven på Dovrefjell, og at hun har videresendt dem til Erna Solberg og klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

annonse

– Vi opplever et formidabelt engasjement. Statsråd Elvestuen hadde virkelig muligheten til å vise at de lytter til folket – og at statsministerens ord om økt lokalt selvstyre ikke bare er fine ord, men noe som skal settes ut i handling. Det er ikke for sent å snu – og vi håper fortsatt seterrivinga blir stoppet. Blir de tradisjonsrike setrene midt på Dovrefjell jevnet med jorden – vil det rett og slett være en historisk historieløs handling av dagens regjering, sier Syse til Nationen.

Rivingen utsettes

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har besluttet å utsette rivingen av seterbygningene i Vesllie på Hjerkinn etter massive protester, ifølge NTB.

– Det er mye engasjement og uro i denne saken. Vi har derfor valgt å utsette rivingen. Den vil ikke bli gjennomført i høst, sier statsråd Ola Elvestuen i en pressemelding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon