Illustrasjonsbilde. REUTERS / Aziz Taher

Libanesiske Hizbollah går i fotsporene til Hamas i Gaza, når terrorgruppen nå aktivt forsøker å stifte branner inne i israelsk territorium.

annonse

Ifølge Jerusalem Post, påsatte Hizbollah flere branner inne i Israel på grensen til Libanon på fredag. Brannene – forverret av sterk vind – truet grensebyen Margaliot, samt en militær grensepost for den israelske hæren.

Hendelsen ble først rapportert av den israelske TV-kanalen Channel 12, som besitter en video som viser Hizbollah-medlemmer som ankommer et område like i nærheten av grensen, og påtenner flere branner.

Brannen fikk en stor mengde miner i området til å eksplodere, men ingen skader er rapportert.

Bare begynnelsen

Israel sier at dette var en forsettlig handling fra Hizbollah som kommer til å fortsette inn i fremtiden.

Les også: Moskéer i Tyskland samler inn penger til Hizbollah, USA reagerer

– Alle vet at den libanesiske siden utfører disse provokasjonene. De studerer oss. De vil lære, og vi er forberedt og klare, sa Yoram Mahlof, leder av det lokalet rådet for regionen, Mevo’ot Ha’Hermon.

Flere taktiske mål

Hizbollah bruker brannstiftetaktikken for å oppnå forskjellige taktiske mål. Brannene brukes til å trakassere israelske sikkerhetsstyrker, men kan også utgjøre en direkte trussel mot israelske militære anlegg langs grensen.

Terrororganisasjonen skal også bruke brannene til å avsløre hvilke områder som potensielt kan brukes av israelske spesialstyrker til å kamuflere grenseoverskridende aktivitet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.