Ved høstens valg er mennene i knapt flertall. Tidligere var det et knapt flertall av kvinner. I seks av ti kommuner er det flest menn.
50,1 prosent av velgerne er menn. Tidligere var det et knapt flertall av kvinner, fremgår det av tallmateriale fra Statistisk sentralbyrå.
Størst andel menn er det i Lebesby i Finnmark, der 57 prosent av velgerne er menn. I 29 kommuner er det et lite flertall av kvinner. Hamar i Innlandet er den kommunen med størst andel kvinner med 52 prosent.
Det er «kvinneflertall» i fire av fylkene: Oslo, Vestfold og Telemark, Innlandet og Viken.
I år skal det velges representanter til 356 kommune- og bystyrer. I 2015 var det 428 kommune- og bystyrer, viser statistikken over personer med stemmerett ved kommunestyre- og fylkestingsvalget.
Reduksjonen i antall kommune- og bystyrer skyldes kommune- og regionsreformen. Reformen, slik den er vedtatt av Stortinget, blir fullført 1. januar 2020, men høstens valg gjennomføres som om sammenslåingene allerede har skjedd: 121 kommuner slås sammen til 47 nye kommuner, antall fylker blir redusert til 11, Oslo inkludert, og antall fylkesting blir redusert fra 18 til 10.
I 2015 var det 50 kommuner med under tusen stemmeberettigede, i år er det 37. Antall kommuner med over 60.000 stemmeberettigede har økt fra 7 til 11.
Selv om reformen har redusert antall småkommuner noe, er det fortsatt under 5.000 velgere i flertallet av kommunene.