Foto: Skjermdump fra Twitter.
annonse
annonse

Den svenske frilansjournalisten Peter Imanuelsen, bedre kjent som Peter Sweden, hevder at han ble angrepet av Antifa-ekstremister i Oslo sentrum mandag ettermiddag.

Imanuelsen var nylig i Oslo for å ta tempen på norsk samfunnsdebatt i forbindelse med det kommende kommunevalget. Han befant seg ved partistandene på Karl Johan mandag ettermiddag, der han intervjuet representanter for ulike partier. 

Ble kalt nazisvin

annonse

Frilansjournalisten skriver på Twitter at han merket at Antifa-medlemmer gjemte seg bak trær i området, mens de tok bilder av ham. I en video lastet opp til den sosiale plattformen forteller Imanuelsen at en person, som ifølge ham var fra Antifa, skal ha kommet bort til ham og hetset ham.

– De kjente meg igjen på gaten mens jeg gjorde et intervju med en mann fra Liberalistene her i Norge. Helt plutselig kommer en fyr bakfra, jeg snakket med denne liberalistiske mannen, mens denne Antifa-fyren kommer opp bakfra, slår meg på ryggen, og sier til meg: «nazisvin, kom deg ut herfra, du er ikke velkommen her i Oslo», sier Imanuelsen i videoen.

Les også: Bystyrekandidat for Rødt arrestert ved partistand i Oslo sentrum

annonse

Trusler

Under opptrinnet skal den militante radikaleren ha vært klar på at det vil få konsekvenser for Imanuelsen om han ikke reiser fra Oslo.

– Dette var ikke en god person, han simpelthen trakasserte og truet meg, fortalte meg at jeg ikke var velkommen, og at jeg burde passe meg og komme meg ut av Oslo og ikke komme tilbake, mens jeg intervjuet forskjellige politiske partier, sier svensken.

Han er ikke nådig i sin vurdering av de gruppene han holder ansvarlig for den angivelige hetsen.

– De prøver å true og trakassere meg fra å gjøre jobben min, fra å lage mine reportasjer. De er antidemokratiske, de er autoritære, de er venstreradikale, voldelige ekstremister.

Resett erfarer foreløpig at politiet foreløpig ikke er blitt varslet om saken.

Trakassering

Lena Andreassen, som under mandagen har stått ved Selvstendighetspartiets stand, forteller Resett at venstreradikale aktivister trakasserer de som snakker med folk fra hennes parti. 

annonse

– Folk som har snakket med oss blir angrepet, filmet og kalt nazister, sier Andreassen.

Peter Imanuelsen forteller om det samme på Twitter. Ifølge ham fulgte Antifa-ekstremistene med på hvem som snakket med folk fra Selvstendighetspartiet, som de deretter skal ha kastet seg over med kameraer og beskyldninger om nazisme. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon