Hallgrim Berg fra sin tid som Høyre-politiker. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Hallgrim Berg, som er en forfatter, folkemusiker og tidligere politiker for Høyre, mener at islamofobi ikke er identisk med muslimhat.

Berg skriver i en kronikk i Dagen, at å lage en handlingsplan mot islamofobi på bakgrunn av en villfaren ungdom som tramper inn i en moske med våpen i hånd etter først å ha drept sin stesøster, ikke er god nok grunn. Å beskylde store deler av det norske folk for muslimhets på bakgrunn av denne saken, blir helt feil mener han. – Det kan sammenlignes med alle de nordmenn som var imot den sovjetiske kommunismen, men som ikke hatet det russiske folket av den grunn, skriver Berg.

Les også: Hadia Tajik: – Man er nødt til å anerkjenne at muslimhat har økt i omfang

annonse

Politistat

Den tidligere politikeren mener at det eneste man oppnår med en slik handlingsplan er å fjerne ytringsfriheten og innføre en politistat. Han skriver at siden 22. juli har det vært svært få episoder av høyreekstremisme i Norge. Videre mener han at spørsmålet om hvorvidt islamistisk inspirert terror er venstre eller høyreekstremisme, er noe andre får avgjøre.

Islam vs Manshaus

Men han vil gjerne få opplyse om at i den samme uken som Manshaus gikk inn i moskeen i Bærum, ble det utført 28 dødelige angrep i 12 forskjellige land som førte med seg 118 drepte og 331 sårede mennesker. I juli ble 769 drept og hittil i år er flere tusen drept av de som utfører dette i Allahs navn.

annonse

Berg avslutter med følgende:

Hvis man skal lage en handlingsplan mot islamofobi, så må en selvsagt del av den planen opplyse om hva islam faktisk er – som religion og politisk system – og hva dette fører med seg i retning jihad og den verdensomspennende ummahen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon