Hallgrim Berg fra sin tid som Høyre-politiker. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Hallgrim Berg, som er en forfatter, folkemusiker og tidligere politiker for Høyre, mener at islamofobi ikke er identisk med muslimhat.

Berg skriver i en kronikk i Dagen, at å lage en handlingsplan mot islamofobi på bakgrunn av en villfaren ungdom som tramper inn i en moske med våpen i hånd etter først å ha drept sin stesøster, ikke er god nok grunn. Å beskylde store deler av det norske folk for muslimhets på bakgrunn av denne saken, blir helt feil mener han. – Det kan sammenlignes med alle de nordmenn som var imot den sovjetiske kommunismen, men som ikke hatet det russiske folket av den grunn, skriver Berg.

Les også: Hadia Tajik: – Man er nødt til å anerkjenne at muslimhat har økt i omfang

annonse

Politistat

Den tidligere politikeren mener at det eneste man oppnår med en slik handlingsplan er å fjerne ytringsfriheten og innføre en politistat. Han skriver at siden 22. juli har det vært svært få episoder av høyreekstremisme i Norge. Videre mener han at spørsmålet om hvorvidt islamistisk inspirert terror er venstre eller høyreekstremisme, er noe andre får avgjøre.

Islam vs Manshaus

annonse

Men han vil gjerne få opplyse om at i den samme uken som Manshaus gikk inn i moskeen i Bærum, ble det utført 28 dødelige angrep i 12 forskjellige land som førte med seg 118 drepte og 331 sårede mennesker. I juli ble 769 drept og hittil i år er flere tusen drept av de som utfører dette i Allahs navn.

Berg avslutter med følgende:

Hvis man skal lage en handlingsplan mot islamofobi, så må en selvsagt del av den planen opplyse om hva islam faktisk er – som religion og politisk system – og hva dette fører med seg i retning jihad og den verdensomspennende ummahen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon