Tysklands innenriksminister Horst Seehofer. Foto: Kay Nietfeld / dpa / AFP / Germany OUT
annonse
annonse

Den tyske innenriksministeren Horst Seehofer har annonsert at den tyske regjeringen vil slå ned på syrere som har asyl i Tyskland, men som likevel reiser på ferie til Syria.

Seehofer har erklært at regjeringen ønsker å ta flyktningstatusen fra syrere som besøker hjemlandet på ferie. Innenriksministeren mener at de som jevnlig reiser til Syria ikke kan påstå at de blir forfulgt der. Dette rapporterer Kronen Zeitung. 

– Vi må nekte dem deres flyktningstatus, sa Seehofer til avisen, og la til at det tyske innenriksdepartementet holder øye med syrere med flyktningstatus bosatt i Tyskland. 

annonse

Les også: UDI: – Flyktninger som ferierer i hjemlandet skal som hovedregel miste oppholdstillatelsen

Vil repatriere

Videre presiserte Seehofer at den tyske regjeringen følger nøye med på situasjonen i Syria.

– Dersom situasjonen tillater det, vil vi gjennomføre repatrieringer. 

annonse

Det er ingen nyhet at såkalte flyktninger reiser til landet de flyktet fra på ferie. I januar 2017 ble det avslørt at asylsøkere i Sveits brukte offentlige bidrag fra landets skattebetalere for å reise på flere til Eritrea, et land de hevdet de risikerte døden i.

Det tyske føderale kontoret for innvandring og flyktninger (BAMF) har også innrømmet tidligere at de kjenner til saker der flyktninger har reist til hjemlandet sitt. Kontoret problematiserte også at man ikke hadde et lovverk til å hindre slike reiser. 

– Tyskland er stressende

Tidligere i år klaget den syriske bloggere Aras Bacho, som har flyktet til Tyskland, på at han ikke kunne besøke Syria i løpet av sommeren. Han skrev på Twitter at han kjente minst seks andre syrere som reiste hjem på ferie denne sommeren.

– Dessverre kunne jeg ikke dra på ferie til Syria fordi noe veldig viktig kom i veien, og jeg håper å kunne ta det igjen veldig snart i en ferie. Tyskland er stressende, og du trenger en slags pause, skrev bloggeren. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon