Ordensvakter under "We are Sthlm" I 2016. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency / Anders WIKLUND / Sweden OUT

To svenske jenter i 15-årsalderen ble angivelig voldtatt ved en festival i Stockholm i helgen. Flere andre har rapportert om seksuelle overgrep.

annonse

De to hendelsene skal ha skjedd rundt klokken åtte på lørdag kveld ved festivalen «We Are Sthlm» i Stockholm. De to voldtektene skal ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer på stedet. Dette rapporterer Aftonbladet. 

Bekrefter voldtekter

De to påståtte voldtektsmennene skal ha tilnærmet seg jentene bakfra, og deretter ha voldtatt dem. Politiet har bekreftet at det har funnet sted to voldtekter ved festivalen. 

– Vi etterforsker nå og innhenter preliminært undersøkelsesmateriale, og kameraer er selvsagt den type ting etterforskerne vil se på, sier Ola Österling fra det regionale politiet.

Politiet har også opplyst om at ytterligere et dusin tilfeller av seksuelle overgrep ved festivalen også er rapportert inn. Så langt er kun én person arrestert for disse anmeldte overgrepene.

Les også: Svensk politi ber kvinner holde seg unna parker og bakgater for å unngå voldtekt

Kraftig økning

Seksuelle overgrep og voldtekter har vært et stort problem for «We are Sthlm»-festivalen i flere år. I 2016 ble 50 tilfeller av seksuell trakassering ved festivalen anmeldt, dobbelt så mange som under festivalen i 2015.

I 2017 dysset svenskenes daværende innenriksminister Anders Ygeman ned overgrepene på slike festivaler, og hevdet at dette ikke var noe nytt i Sverige. Senere samme år ble det slått fast av en ideell organisasjon at seksuelle overgrep ved festivaler i Sverige økte med så mye som 1000 prosent, bare i 2016.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.