- BUR DEM INNE! Aktivister går til aksjon mot aksjonærene i Resett. Foto: Skjermbilde Twitter.
annonse
annonse

Alvorlige beskyldninger rettes mot Resett etter moskeskytingen i Bærum. Nå går aktivistene løs på investorene.

Kort tid etter at Philip Manshaus (21) drepte sin stesøster, og gikk til angrep på en moske i Bærum med skytevåpen, fikk nettavisen Resett skylden på sosiale medier.

– Var jo dessverre bare et spørsmål om tid før en radikalisert idiot på høyresida prøvde seg på noe sånt igjen. Resett og document og resten av den jævla sumpen er medskyldige for å la disse meningene koke og godgjøre seg før de eksploderer i vold. Fuck fascister for alltid, skrev twitter-bruker Solbrent Soyboy.

annonse

Andre dro frem barna til de som jobber i avisen.

– Steng Resett, Lars Akerhaug. Engang skal du fortelle barna dine om hva du har brukt livet ditt til, skrev Thomas Evensen i en melding direkte til redaksjonssjef Akerhaug.

Nå har flere andre kastet seg på. En av de er lege Ingrid Hokstad. I en ny melding på twitter ber hun legeforeningen stanse samarbeidet med First Hotels, fordi eieren har investert i Resett.

annonse

– På tide at legeforeningen avslutter samarbeidet med First Hotels, hvor eieren bruker pengene til å finansiere hatforumet på Resett? #høyreekstremterror, skriver legen som har flere innlegg hos Tidskriftet for den norske legeforening.

– Takk for inspillet, vi ser nå nærmere på saken!, svarer legeforeningen.

Boikott-aktivisme

Tidligere i år mistet Resett sine annonseinntekter da Google blokkerte nettavisen fra å være medlem av annonseplattformen Google Adsense. Det ble også mye oppstyr da statssekretær Sveinung Rotevatn (V) frarådet diverse firma i Norge å annonsere i Resett.

annonse

Annonsesabotasjen endte med at flere store aktører som NorgesEnergi og Jysk svartelistet Resett, til stor jubel blant annet fra skribenter i Dagbladet.

– Poenget mitt er egentlig at det finnes et lyspunkt her. For i saken står det nemlig også at det vi driver med skader dem økonomisk. Mye. Det er musikk i mine ører, skrev Dagbladets Christopher Pahle etter det ble kjent at Resett tapte penger på annonsesabotasjen.

– Nazi-memorabilia! Bur dem inne!

Men nå har aktivistene skiftet fokus, og det er investorene av Resett som henges ut.

En twitter-bruker ved navnet Jørn oppfordrer politiet til å utføre «rassia» mot investorene som han hevder er «direkte medskyldige» i moskeangrepet i Bærum.

– I saken mot Manshaus er det vel tilstrekkelig bevist at investorene til Resett er direkte medskyldige.

– Så bur dem inne. Foreta rassia i morgen. Hver eneste Resettinvestor bør bli ransaket fra topp til tå. Endevendt. Regner med de eier ulovlige våpen, nazi-memorabilia og har store nettverk med høyreekstreme lagret på sine maskiner, skriver Jørn.

annonse

Lurås hyller egne lesere

Redaktør Helge Lurås har tidligere uttalt at han ikke er overrasket over svertekampanjen mot Resett, men at lesernes givervilje er beundringsverdig.

– Det eneste som kan redde oss de neste årene er lesernes givervilje. De har virkelig trått til de siste to måneder, både gjennom å tegne medlemskap og ved å gi donasjoner, sa Lurås tidligere i år da aktivistene feiret over annonsesabotasjen på sosiale medier.

Du kan tegne medlemskap her, og donasjoner kan gjøres her

Du kan også sende Vipps på konto 124526 eller fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon