Fra venstre: Justisminister Jøran Kallmyr (Frp), kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) under presentasjonen der regjeringen opplyste at de vil trappe opp arbeidet mot diskriminering og hat mot muslimer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

En egen nasjonal handlingsplan skal bidra til å forebygge og hindre diskriminering og hat mot muslimer.

Regjeringen har diskutert om tiltakene skal være en del av en bredere handlingsplan om rasisme og diskriminering, som skal legges fram i høst. Men kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) har ivret for å få en egen plan mot muslimhat. Spørsmålet kom høyt på dagsordenen etter moskéangrepet i Bærum nylig.

– Det trengs mer kraftfulle tiltak mot muslimfiendtlighet. Vi må sørge for at folk føler seg trygge på gata og trygge i moskeen. Derfor er jeg glad for å legge fram en handlingsplan mot diskriminering og hets av muslimer, sier Grande.

annonse

Les også: Hallgrim Berg: En handlingsplan mot islamofobi eller en handlingsplan mot ytringsfrihet?

Regjeringen vil involvere frivillige, lag og foreninger i arbeidet med planen, opplyser Kulturdepartementet i en pressemelding.

For tre år siden la regjeringen også fram en egen handlingsplan mot antisemittisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon