Leder Anniken Huitfeldt og nestlederne Michael Tetzschner og Christian Tybring-Gjedde i Stortingets utenriks- og forsvarskomité møtte utenriksminister Javad Zarif under hans besøk i Norge. Han ville ikke håndhilse på Anniken Huitfeldt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif møtte tre kvinner i Oslo som han ikke kunne håndhilse på. – Slik er det alltid, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Hun tok torsdag imot Zarif sammen med nestlederne i Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Men den iranske utenriksministeren håndhilste kun på mennene.

Huitfeldt, som er leder for komiteen, hilste han på ved å legge hånden på sitt eget bryst. Men Ap-politikeren vil ikke mene noe om saken.

annonse

– Det er ikke min oppgave å kommentere deres omgangsformer, sier hun.

Huitfeldt legger til at Zarif torsdag hadde møter med tre kvinnelige politikere i Oslo som han ikke håndhilste på: Huitfeldt, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og statsminister Erna Solberg (H).

Selve møtet karakteriserer Huitfeldt som «åpent og direkte».

Kollega Michael Tetzschner fra Høyre mener Zarif framsto som talefør og kompetent.

annonse

– Selv et regime som Iran, vil jo sørge for å ha gode og kompetente personer i utenriksledelsen. Men det endrer ikke karakteren av det regimet han representerer, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon