Illustrasjonsbilde. Nancy Pelosi i San Francisco, California, 30. june, 2019. REUTERS/Stephen Lam

Demonstranter som krever å stille Trump for riksrett krasjet en prisutdeling til ære for Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, i San Francisco på onsdag.

annonse

Ifølge lokalavisen San Francisco Chronicle skulle Pelosi hedres med en pris for sin lange karriere i Det demokratiske partiet, da flere demonstranter presset seg inn i hotellet hvor utdelingen fant sted. De krevde at Pelosi snarest må sette i gang med prosessen med å stille president Trump til riksrett.

– Hvilken side er du på, Pelosi? Still Trump for riksrett nå! Folk blir drept av hvite rasister. Vi er dine velgere!, skrek demonstrantene.

Politiet og sikkerhetsvakter tok raskt hånd om personene og viste dem ut. Det er uklart om de kommer til å bli tiltalt for hendelsen.

Hysjet ned

Under hendelsen forsøkte Pelosis støttespillere i publikummet å ta kontroll over situasjonen ved å overdøve aktivistene. Mens noen hysjet dem ned, ropte andre ting som «La henne snakke!», og «Sitt ned!».

Les også: Trump sitter fortsatt trygt på tross av fallet til Cohen og Manafort

Pelosi forholdt seg rolig under hele seansen, og sa at energien i rommet fikk henne til «å føle seg hjemme» – en kommentar som ble møtt med jubel av forsamlingen.

Slutt på riksrettprat

Pelosi har i stor grad stoppet med å anmode om å stille president Trump for riksrett, og har i stedet begynt å si at en slik prosess vil være splittende for USA. Hun insisterer likevel på å «gå dit fakta fører oss», noe som har fått mange personer i hennes eget parti til å anmode henne om å sette i gang riksrettsprosessen.

– Trump vil til slutt bli holdt ansvarlig for sine handlinger – i Kongressen, i domstolene og av den offentlige opinionen, sa Pelosi så sent om i juni.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.