Skjermbilde YouTube.
annonse
annonse

Lederen for FNs høykommissær for flyktningers avdeling for det sørlige Middelhavet, Vincent Cochetel, hevder at organisasjoner bidrar til å radikalisere migranters drømmer.

Ocean Viking

annonse

Les også: Ocean Viking – Det nye redningsskipet til Leger Uten Grenser

De har ligget utenfor kysten av Libya med GPS. Slik at alle kan se skipets posisjon, også menneskesmuglere. De har da sannsynligvis sendt migranter i den retningen. Leger Uten Grenser vurderer Libya som et utrygt sted, og krever å få satt migrantene i land i Europa.

De er sparsommelige med opplysninger om hvem migrantene er og hvor de kommer fra. De fokuserer mer på deres fysiske og psykiske tilstand etter så lang tid i sjøen. Den lille informasjonen de har gitt ut, samt bilder, viser at de fleste er fra Afrika sør for Sahara.

annonse

I følge Vincent Cochetel så kan ikke asylsøkere velge land, de er pålagt å søke om asyl i første trygge land. Men organisasjonene hjelper dem til å bryte «Flyktningkonvensjonen fra 1951», skriver Euronews.

Les også: Leger Uten Grenser krever at migrantene om bord Ocean Viking får komme i land

Økonomisk migrasjon

Nå har det norske skipet Ocean Viking ligget mellom Malta og den italienske øyen Lampedusa i 13 døgn med 356 migranter ombord. Malta har klargjort at de ikke ønsker å ta i mot migrantene. Ocean Viking har sendt to anmodninger om å gå i havn på Lampedusa, men de har fremdeles ikke mottatt noe svar fra italienske myndigheter, skriver Malta Today.

Ocean Viking er et utrangert hjelpeskip/beredskapsfartøy som seiler med norsk flagg, men justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr sier det er uaktuelt at migrantene får komme til Norge.

– Det er en samlet regjering som har meddelt både italienske og franske myndigheter om at vi ikke kommer til å bidra i denne situasjonen. Vi har hele tiden vært tydelige på at det er Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée som har skapt denne situasjonen, sier Kallmyr.

Les også: Ekspert: – Redningsskip fører til flere migranter i Middelhavet

annonse

Sjøfartsdirektoratet har overfor Resett bekreftet at Ocean Viking er et hjelpeskip/beredskapsfartøy som er sertifisert for europeisk fart. Men de har ennå ikke besvart om Nord-Afrika går under definisjonen Europa. Ei heller om skipet er sertifisert for å ha flere hundre mennesker innlosjert. Flere spørsmål står ubesvarte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon