Skjermdump fra Facebook.
annonse
annonse

– Det er vi muslimer som er skyldige i elendigheten vi befinner oss i, sier imam og stifter av Rafida Norge, Basel Kadem.

– Det er menneskeskapte elementer som ble innført i islam i etterkant av Profetens martyrdom av individer som kapret islam for å ta personlig nytte av den, som har skapt et bilde av islam som fienden i vesten, skriver han i en kronikk i Nettavisen.

Les også: Regjeringen lager egen handlingsplan mot muslimhat

annonse

– Voldelig radikal islam kan ikke nedkjempes uten å ta et oppgjør med dens grunnleggere og erstatte de nåværende utbredte, islamske rettskildefaktorene med et legitimt alternativ som forutsetter fred, sameksistens og sivile rettigheter, fortsetter han.

Kadem ser derfor for seg en reform av islam, hvor det fiendebildet som han mener har blitt skapt av islam i Vesten skal forandres. Han mener at muslimhat oppsto på grunn av en vrangforståelse av hva islam egentlig er, men understreker i sin kronikk at han tar avstand fra holdninger mange muslimer har.

– Voldelig radikal islam er rester av en ideologi som daterer tilbake til den første islamske generasjon, ivaretatt som en religiøs arv av lærde ansatt av kalifatene, og ble brukt til å beskytte maktposisjoner, skriver han.

annonse

Basel Kadem er sjiamuslim.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon