Kronprins Haakon prøver forgjeves å håndhilse på Sriha da han besøker den terrorrammede moské åal-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er ikke nådig i sin vurdering av de muslimske kvinnenes håndhilsningsnekt  i møte med kronprins Haakon. 

Kronprins Haakon var torsdag på besøk i Al Noor-moskeen, hvor Thomas Manshaus gikk til angrep lørdag 10. august. Da han strakk ut hånden for å håndhilse, blir den hengende i løse luften, fordi noen av kvinnene ikke vil ta ham i hånden. Det får Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til å reagere.

«Jeg mener det er respektløst når kronprins Haakon blir stående med hånden ut i løse luften fordi en kvinne nekter å håndhilse på ham fordi han er mann. Såpass aktelse bør man kunne vise vår kommende konge og statsoverhode. (Fra gårsdagens besøk i Al Noor-moskeen i Bærum)

annonse

Les også: Vebjørn Selbekk forsvarer Resett etter boikott-kampanje, Brynjar Meling raser

Reaksjonene på Selbekks Twitter-meldinger er blandet.

annonse

– Nå er det Haakon som er på besøk i moskeen, og strengt tatt bør man som gjest respektere de man besøker. Haakon kan umulig være skarpeste kniven i skuffen om han forventer å få håndhilse her. Det er langt verre at Irans utenriksminister nekter å håndhilse som gjest hos oss, skriver en.

– Her ser vi hvilket integreringsproblem vi har. Ikke rart det blir misnøye i det norske lille, liberale samfunn, skriver en annen.

Men Selbekk får også kritikk.

– Du trykket karikaturer og viste at ytringsfriheten trumfer respekt. Nå deler du et bilde for å henge ut en kvinne som benytter seg av samme frihet. Jeg forstår ikke logikken din her, med mindre den ikke er edel men enkel: respektløshet mot muslimer = bra. Av muslimer = dårlig, skriver en kvinne som kaller seg Beate.

Under følger skjermdumper av andre reaksjoner:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Skjermbilde. Foto Twitter
Skjermbilde. Foto Twitter
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon