Kjell Skartveit, Partiet De Kristne. Foto: Wang
annonse
annonse

Kjell Skartveit fra Partiet De Kristne kom i heftig diskusjon med 13 år gamle jenter.

Skartveit er andre kandidat til fylkestinget i Partiet De Kristne i Rogaland. Han er også kjent som skribent, og har skrevet en rekke artikler blant annet på Verdidebatt og Document. I tillegg er han forfatter av boken Staten og Gud – Refleksjoner rundt den sekulære staten.

Opptrinnet skjedde på Tomatfestivalen på Finnøy sist helg. Stavanger Aftenblad refererer til Øyposten (bak betalingsmur) og beskriver opptrinnet slik: «Jentene som diskuterte med Skartveit ble kalt hjernevasket, fordi de var uenige med ham i spørsmål om kjønn og homofili.»

annonse

Vil fjerne kollegaen

Partikollega Karl Magnus Landa fra Finnøy, som sto på stand sammen med Skartveit, skal ha reagert på det han kaller uakseptabel oppførsel. Landa har sendt e-post til partiledelsen hvor han ber om at Skartveit blir fjernet fra partilista.

– Slik oppførsel er ikke greit, og jeg ble ganske flau over det Skartveit sa og gjorde, sier Landa.

annonse

Kjell Skartveit på sin side mener, ifølge Stavanger Aftenblad, at jentene opptrådte provoserende og aggressivt, og at de brølte ham opp i ansiktet.

Les også: Innvandringsliberale politikere raserer seksuelle minoriteters trygghet 

Politisk vilje

Om bruken av begrepet «hjernevasket» sier Skartveit:

– Det er et sterkt begrep, jeg burde nok ha sagt at deres meninger var et resultat av politisk vilje, det vil si opplæring i skolen, men i situasjonen ble det til at jeg benyttet dette begrepet. De sto og brølte meg opp i ansiktet.

– Men du er jo voksen. Bør du ikke tåle det?

annonse

– Som sagt, de var ikke mottagelige for argumenter, og det var ikke ment som et angrep på dem, men som en forklaring på hvorfor de for eksempel avviste troen på egenskaper til menn og kvinner som en biologisk realitet.

– Diskuterte ikke homofili

Resett kontaktet Kjell Skartveit for en kommentar, og han skriver i en e-post:

– Det var ikke en diskusjon om homofili som fant sted. Det var en diskusjon om barns rett og behov for en mor og en far, vårt biologiske kjønns betydning for våre egenskaper, og transkvinners rett til å konkurrere på like vilkår i kvinneklasser mot «vanlige» biologiske kvinner.

– Å hevde at dagens barn og unge er formet etter en politisk vilje i disse temaene, bør ikke være problematisk. Man kan kalle det indoktrinering, opplæring eller hjernevask.

– I TV-serien Hjernevask gjorde Harald Eia narr av kjønnsforskernes idéer. I dag blir våre barn lært opp til å tro at de samme kjønnsforskerne har rett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon