Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politidirektoratet har besluttet at flere av de nasjonale tiltakene etter terrorangrepet ved al-Noor-moskeen i Bærum forlenges ut året, men ikke bevæpningen.

Beslutningen bygger på Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) vurdering av trusselen fra høyreekstreme, opplyser Politidirektoratet fredag ettermiddag.

Eksempler på tiltak er økt tilstedeværelse, dialog, informasjonsinnhenting og informasjonsdeling mellom politidistriktene, samt samarbeid mellom politiet og PST.

annonse

Politidirektoratet forlenger ikke føringen om at innsatspersonell som jobber i tilknytning til større arrangementer og folkeansamlinger skal være bevæpnet.

– Norsk politi er generelt ubevæpnet, og basert på trusselvurderinger fra PST mener vi det ikke er hensiktsmessig med nasjonal ordre om bevæpning nå. Politimestrene har myndighet til å beslutte bevæpning av enkeltoppdrag, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon