REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo
annonse
annonse

Hvorfor dukket hun så brått opp og fikk hele verdens oppmerksomhet? En enslig tenåring som skulket skolen og holdt opp en plakat?

Er det en verdensnyhet – hun har møtt Paven, Merkel, holdt tale i det franske parlamentet, hun har til og med møtt skuespilleren bak Terminator, selveste Arnold Schwarzenegger. Hun har også blitt nominert til Nobels Fredspris av Sosialistisk Venstreparti.

Les også: Greta Thunberg får Amnesty-pris

annonse

Hvem tjener penger på henne?

Selve ideen om streikende skoleelever har skapt stor oppmerksomhet rundt teorien om menneskeskapte klimaendringer. Hvem unnfanget den? Det var ikke Thunberg selv. Men en reklamemann som tilbød sine tjenester til miljøvernorganisasjoner. Ingmar Rentzhog etablerte bedriften «We Don’t Have Time» og har tjent millioner. Bedriftens forretningsidé dreier seg om å engasjere barn i klimapolitiske spørsmål.

Han produserte manus, filmet, redigerte og publiserte en video av Greta Thunberg, som siden gikk viralt.

Les også: Svindelen rundt klima-Greta (16) når omsider SvD

annonse

Miljøvernorganisasjoner så også muligheten til å øke sine inntekter. Ingmar Rentzhog fikk engasjert mange barn til å jobbe gratis for å markedsføre produktet. Miljøvernorganisasjoner lever på generøsitet, enten fra støttemedlemmer eller bedrifter. Mange organisasjoner benytter eksterne salgsfirmaer som tar seg godt betalt. Men slikt snakkes det lite om, sånt som at selgeren får en høy prosent av det «kunden» tror går uavkortet til saken.

Med Greta Thunberg som salgsargument har nok deres inntekter gått betraktelig opp.

Men det er ikke bare organisasjoner som har fått vind i seilene, barnebøker om miljøvern har doblet salget etter Greta Thunbergs opptreden. Hvor lenge denne trenden varer er det vanskelig å si. Ungdom er en kjøpesterk gruppe, men det er ikke de som betaler, det er foreldrene. Ungdom følger trender, og i år er det inn med teorien om menneskeskapte klimaendringer.

Les også: Misbruk av barn i klimasaken

Hva som slår an neste år vil tiden vise. I dette segmentet gjelder det å følge med og holde seg oppdatert om hva som er inn.

annonse

Menneskeskapte klimaendringer er en teori

En kan ikke si at en teori er sann. Kun forskning kan verifisere og bekrefte den. Den eneste holdbare med en teori er å avkrefte den – bevise at den ikke stemmer. Man skal heller ikke ha demokrati i vitenskapen. Argumentet «de fleste forskere» har ingen logisk holdbarhet.

Det trengs kun en eneste person for å motbevise en teori.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon