Palestinske LHBT-aktivister demonstrerer. Foto: Al-Qaws

De palestinske selvstyremyndighetene forbyr medlemmer av en lokal LHBT-organisasjon å drive aktiviteter på Vestbredden.

annonse

Al-Qaws er engasjert i spørsmål rundt kjønnsidentitet, og er en støtteorganisasjon for palestinere som identifiserer seg som LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Gruppen opererer på Vestbredden og blant arabere som bor i Israel.

Tidligere i august arrangerte Al-Qaws en samling i Nablus der temaet var kjønnsmangfoldet i det palestinske samfunnet. Nå forbys Al-Qaws å drive slik virksomhet på Vestbredden. Dette skriver Jerusalem Post.

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Luay Zreikat, en talsmann for det palestinske politiet, begrunner forbudet med at gruppens aktiviteter «er skadelige for de høyere verdier og idealer i det palestinske samfunnet», og at «aktivitetene ikke kan relateres til religioner, palestinske tradisjoner og skikker, særlig i byen Nablus».

Politiet vil jakte på de som står bak arrangementer av denne typen, for påfølgende tiltale og fengsling, advarer Zreikat.

Al-Qaws fordømmer politiets trusler, og sier de har mottatt hundrevis av trusler og hatefulle meldinger.

Vestbredden har vært under israelsk kontroll siden seksdagerskrigen i 1967. Oslo-avtalen fra 1993 førte til at Vestbredden ble inndelt i enkelte områder med begrenset palestinsk selvstyre, områder med delt kontroll, og områder under israelsk kontroll.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.