Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Unge Venstre gir ut klistremerker og buttons for legalisering av hasj. Politiet mener det gjør jobben deres vanskeligere.

– Vi er bekymret for det Unge Venstre gjør, de er med på å gjøre det vanskeligere for oss å nå frem med vårt budskap, sier Hans Martin Skovly, seksjonsleder for kriminalitetsforebygging i Agder politidistrikt til NRK.

Politikere reagerer også.

annonse

– Etter en av de første dagene på skolen kom 16-åringen hjem med Unge Venstres klistremerke som omhandler legalisering av hasj. Jeg tenkte umiddelbart at partiet hadde gått for langt i møte med sårbare barn, sier KrF-politiker Raymond Bærø.

Les også: Hasjmotstandere ber Arendalsuka åpne for debatt om legalisering

Men leder Sondre Hansmark i Unge Venstre sier de ikke oppfordrer til rusbruk, men at de ønsker en opplyst debatt.

annonse

– Til alle som føler seg støtt av kampanjen, så vil jeg bare si at Unge Venstre ikke oppfordrer til rusbruk. Vi ønsker å ha en kunnskapsbasert debatt om ruspolitikk, og vi mener den riktige løsningen på problemene vi har i dag er å legalisere og regulere narkotika.

Han mener at de ikke går for langt, og sier de kommer til å fortsette.

– Det er et politisk standpunkt som er helt legitimt å ha. Vi har også lov til å stille opp på skoler og ytre våre meninger om en ny ruspolitikk, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon