FOR ADELIGE PIKER: Vallø stift ble opprettet i 1737, og er åpent for ugifte kvinner av fyrste-, greve- og adelsstand. De senere årene er et par norske jenter blitt innskrevet som stiftsdamer. Vallø slott ble i sin tid tegnet av Lauritz de Thurah, og bestyres av dekanesse Bardenfleth. Foto: Jana Janina / Shutterstock / NTB
annonse

Det anslås at 900 nordmenn har adelskap i Danmark.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

annonse

Åpner dørene til Norges største adelsslott (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.