Nokas-raneren David Toska blir sjakk-ekspert hos TV 2. På dette pressebildet fra kanalen ser vi f.v. Jon Ludvig Hammer, programleder Fin Gnatt, sjakkommentator Heidi Røneid og Toska selv i studio 4. august 2020. Foto: Erik Teige / TV 2
annonse
annonse

Inkassoselskapet Intrum trekker seg som sponsor for TV 2s sjakksendinger. Dette skjer etter at kanalen presenterte Nokas-dømte David Toska som programmets nye sjakkekspert.

David Toska ble dømt som en av hovedmennene bak det såkalte Nokas-ranet i 2004.

I alt fikk de med seg 57,4 millioner kroner, og drepte samtidig en politimann. Toska slapp ut fra fengselet i 2018. Søndag dukket han opp som sjakkekspert på TV 2.

annonse

Det var TV 2 som selv kunngjorde dette på sine nettsider.

Sendingene starter med at Intrums logo vises på skjermen.

– Vi har nå gitt beskjed til TV 2 om at vi ikke ønsker å sponse sjakkprogrammet fremover, skriver Bunny Nooryani, direktør for marked og kommunikasjon, i en SMS til VG.

annonse

– Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig kriminell handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange.

Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene, skriver Nooryani videre.

I løpet av søndag har det kokt i norske aviser og på sosiale medier etter at Toskas ekspertstatus på TV 2 ble kjent.

TV 2 skal ha blitt varslet søndag om Intrums avgjørelse.

Resett har henvendt seg til TV 2 for en kommentar om saken, men så langt uten å få svar.

Nå får de millioner å rutte med – slik skal pengene brukes (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon