Kongsberg-mannen, eller Geir Lundheim (59) som han heter, skrev et innlegg i Nettavisen der han sier til statsminister Jonas Gahr Støre at det er ikke viruset – men tiltakene som gjør samfunnet mer urettferdig.
Artikkelen Resett skrev om Lundheims innlegg har fått nesten 200 kommentarer.
Lundheim sier at han skrev innlegget i Nettavisen fordi han er skremt av utviklingen om et coronapass og all mobbingen og trakasseringen av de uvaksinerte:
– Var ikke valgløftet at «alle skal med»? Det man ser er imidlertid et stadig mer polarisert og splittet folk, mener Lundheim som nå jobber som prosjektleder.
Lundheim har bodd på Kongsberg siden 1985, men er opprinnelig numedøl. Han er gift og har to voksne barn fra tidligere ekteskap. Han beskriver seg selv som en jordnær person med fiske som største hobby.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=»show» ihc_mb_who=»1,2,3,7,8,9,10,11,12″ ihc_mb_template=»3″ ]
Lundheim mener det er en form for psykologisk krig som pågår der man først strammer kraftig til, for så å åpne litt opp igjen. Først øker strømprisene, for så å gi litt tilbake. Skritt for skritt overføres din avhengighet til kapitalens krefter, med god hjelp fra medier og politikere.
Les også: Kongsberg-mann: Nei, Støre det er ikke viruset – men tiltakene som gjør samfunnet mer urettferdig
Lundheim sier til Resett at å utestenge noen fra samfunnet med et coronapass minner sterkt om en fascistisk forhistorie han trodde vi hadde distansert fra, sier han og viser hva som skjer nedover i Europa hvor folk får bøter, blir utestengt fra jobb og ikke kan bevege seg fritt rundt i samfunnet.
– Kjente du deg igjen den virkeligheten Støre beskrev i sin nyttårstale?
– Stiller spørsmålet tilbake, hvordan kan man kjenne seg igjen i den beskrivelsen en mann som knapt har vært i en ordinær jobb beskriver når han sier at «alle skal med», mens politikken legges opp til å splitte folket mer enn noen gang tidligere. Hvordan skal man tro på det en leder og statsminister sier når det folk opplever er det stikk motsatte der de sitter med ulltepper rundt seg for å høre at «nå er det vanlige folk sin tur»? spør Lundheim.
Les også: Ting mediene ikke forteller deg: Så stor er sjansen for å overleve coronaviruset (+)
Lundheim er samfunnsengasjert og leser medier fra både inn- og utland, inkludert Resett. Men han har ingen politisk tilhørighet og mener selv det noe fornuftig å plukke fra de fleste partier. Lundheim sier at ved å ikke være politisk forankret er det også lettere å mene noe uten å være låst til alt man ikke er enig om i diverse partiprogrammer.
– Du skriver at vi blir et stadig mer et polarisert og splittet folk?
– Tendensene til et stadig mer polarisert samfunn og splittet folk har kommet frem fra mørket ved god hjelp av politikere og støttende medier. Hvor har det blitt av de kritisk tenkende til det myndighetene sier og ikke minst gjør? Det har blitt et jojo-samfunn der den ene jekker opp den andre og der ytringene som fremkommer blir stadig hardere og hardere. Det ser ut som det har blitt innenfor å mobbe, sjikanere og skrive hatefulle kommentarer i selv etablerte redaktørstyrte medier med «vær varsom-plakaten». Retorikken fra det som skrives bygger opp til konfliktskapende ytringer langt inn i familier, blant venner og ikke minst hos barn. Dette kommer til å skade samfunnet i lang tid, hvis man ikke setter grenser for hva som skrives.
– Er det politikere, media, organisasjoner eller er det et samspill?
– Ja, det kan i hvert fall se slik ut, men dette vil de selvsagt benekte. Hvor er mediene i det å stille kritiske spørsmål? Spørsmålene man hører fra pressekonferansene om coronahåndteringen er mer å anse som et press om innføring av tiltak, eller å få til slipp av tiltak. Bindingene har blitt for sterke mellom politikere, medier og organisasjoner og det er ikke lenger forskjell på hvem som formidler nyhetene. Presser en organisasjon på, får den raskt støtte fra enkelte politikere med god hjelp fra mediene. Det kan derfor virke som det er en plan som skal gjennomføres til enhver pris, koste hva det koste vil. Hvor har det eksempelvis blitt av diskusjonen om menneskerettighetene opp mot å kunne innføre et coronapass?
Les også: – Det som injiseres i befolkningen nå er ikke vaksiner slik vi kjenner dem (+)
– Hva tror du er årsaken til at limet i samfunnet gir etter og at ord som samhold og solidaritet er ute av bruk?
– Kanskje man har begynt å ta litt etter utviklingen i USA, som kanskje er enda mer splittet enn her hjemme, i hvert fall foreløpig. Hvordan kan man egentlig oppnå samhold og solidaritet når både organisasjoner, styresmakter og medier undertrykker en minoritet av uvaksinerte? For hva hadde skjedd om den samme mobbingen og trakasseringen hadde skjedd mot en annen minoritet?
– Er det noe likhet mellom virustiltak og innføring av Det grønne skiftet?
– Ja, det tror jeg. For hvor har det blitt av klimadebatten det siste året, den er jo så godt som helt fraværende. Det blir kanskje vanskelig å få folket med seg på det grønne skiftet når man ser hvordan strømprisene har økt for den jevne norske husstanden. Med et coronapass (eller helsepass som de har begynt å kalle det) som i neste omgang kan bli et rettighetspass er det vanskelig å ikke se for seg en kobling mellom virustiltak og det grønne skiftet. I Kina ser man hvordan man i enkelte byer har kontroll på folket gjennom oppsatte kamera med gjenkjenning av ansikter. Et helsepass i Norge kan gjerne føre videre til et rettighetspass der man oppnår grønt pass om man følger opp myndighetens krav til eksempelvis det klimaavtrykket hver enkelt kan avsette for å oppnå de mål Norge har satt seg. Det er lagt opp til verdensomspennende demonstrasjoner rundt om i hele verden lørdag 22 januar klokka 15, blant annet i Oslo. Det er viktig at både vaksinerte og uvaksinerte slutter opp om denne demonstrasjonen for å ta friheten tilbake i samfunnet, sier Geir Lundheim til Resett.
Han har ikke noen tro på at staten skal bestemme over oss, eller ha kontroll over livene våre. Derfor mener han også at alle må få bestemme selv om de vil ta coronavaksine. Noen kan, noen kan ikke – og noen vil og noen vil ikke, uten å være vaksinemotstandere av den grunn. Lundheim mener at det skal man respektere i et demokratisk og fritt samfunn.
[/ihc-hide-content]
Setter du pris på denne artikkelen og slike perspektiver? Resett trenger din støtte.
Vi har Vipps nr 124526, bank 1503.94.12826 eller dere kan sende SMS “Resett” (200,- en gang) eller SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474.
Tegn abonnement her
https://resett.no/2022/01/14/kongsberg-mann-nei-store-det-er-ikke-viruset-men-tiltakene-som-gjor-samfunnet-mer-urettferdig/?swcfpc=1