Illustrasjonsfoto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Insisterer på at elektrifisering av sokkelen vil ha klimaeffekt.

Strømprisene fortsetter å skape stor frustrasjon og misnøye i befolkningen. Situasjonen kan ennå forverres. Det grønne skiftet, der elektrifisering av viktige sektorer i samfunnet spiller en viktig rolle, vil øke kraftbehovet betraktelig. Samtidig skal Norge levere strøm til store land som Tyskland, som legger ned atomkraftverk og satser på sol- og vindkraft, som mange mener er upålitelig.

Politisk rådgiver Kristoffer Andrè Hansen (Ap) i Olje- og energidepartementet konstaterer i en uttalelse til Resett at regjeringen har innført «kraftfulle tiltak». Han lover også at regjeringen jobber med å få på plass politikk som øker kraftproduksjonen.

annonse

– Regjeringen har innført kraftfulle tiltak for å hjelpe folk med de høye strømutgiftene. Denne uken går Stortinget inn for en forsterket ordning, hvor vi øker støtten fra å dekke 55 prosent av regningen over 70 øre, til å dekke 80 prosent, påpeker Hansen.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Tidligere journalist refser politikere og kraftbyråkrater: – Statnett bør settes under administrasjon og etterforskes (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon