Gildes spekeskinke Santa Kristina, som er en høykvalitetsskinke, tas nå ut av produksjon, fordi den rett og slett ble for dyr.
Det er Nationen som skriver om skinka som selv mesterkokken Arne Brimi karakteriserte som den beste i hele Nord-Europa. Men produksjonen ble for kostbar, og Nortura sier at det også har vært krevende å selge en såpass dyr skinke på det norske markedet.
– Vi har hatt Santa Kristina-skinka i sortimentet i lang tid, men dessverre har salget vært for svakt, sier Roald Fjeldheim i Nortura.
Må spare penger
Konkurransen med importerte skinker har vært hard, da prisen er lavere på disse. Men Fjeldheim sier Nortura vil prøve igjen, denne gang med en egenprodusert skinke som de kaller Tronfjell. Den er oppkalt etter et fjell i nærheten av produksjonsstedet, nemlig Tynset. Produksjonen vil ligne en del på Santa Kristina-skinken, men det skal spares inn penger på selve grisen. De får nøye seg med billigere for denne gangen.
Les også: Nortura relanserer produktserie med bedre dyrevelferd
Nortura er i en prosess for å spare penger og skal mer enn halvere sortimentet sitt for å oppnå dette.
Har stor tro
Arne Brimi har stor tro på at den nye skinken også vil bli Norges beste.
– Jeg tipper de fortsatt vil produsere den beste skinken i Norge – og ikke bare i Norge. Det er et fenomenalt produkt, sier Brimi.