Advokat Brynjar Meling håner Frp-politikere og kaller Italia en «bananrepublikk» etter Krekar-dom. Frp svarer med å kalle advokaten en aktivist.
Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, sto tiltalt sammen med fem andre anklaget for terrorplanlegging. Mandag ble han dømt til 12 års fengsel i domstolen i Bolzano i Italia.
Samme dag ble han pågrepet av norsk politi, etter at PST hadde mottatt arrestordre og domsslutning fra Italia.
Krekars advokat Brynjar Meling kalte Italia en «bananrepublikk» etter domsavsigelsen mot sin klient. Også Frp ble angrepet av den kjente advokaten.
– Dette er juks og fanteri. Mulla Krekar har ikke hatt mulighet til å legge frem et bevis, fått forklart seg, eller fått snakket med advokaten sin. Italia fremstår som en bananrepublikk, og enhver oppegående person – med mindre man er justisminister for Fremskrittspartiet – som har litt kjennskap til rettsstaten vil avsløre dette som et politisk makkverk, sa han til VG.
– Pinlig lavmål
Angrepet mot Frp får Ketil Solvik Olsen til å reagere. I en melding på Facebook kaller han Meling en aktivist.
– Jeg tror faktisk italiensk rettssystem har litt mer erfaring med å håndtere mafia og terrorister enn det Krekars advokat tror. Men jeg hadde forventet at han uansett klarte opptre litt mer profesjonelt enn det han nå gjør i sine uttalelser. Pinlig lavmål fra advokaten, eller passer det bedre om vi kaller han aktivist?
– Det virker iallfall som at advokat Meling savner rødgrønn regjering, slik at Krekar kan være litt mer i fred. Ikke overraskende fra han, skriver Frp-politikeren.
Kommentarfeltet
Meling blir imidlertid tatt i forsvar av sine advokat-kolleger.
Jon Wessel-Aas, som tidligere har kalt Resetts lesere for kloakkrotter, mener det er viktig å skille mellom advokat og klient.
– Det er skuffende hvordan også ellers tilsynelatende oppegående folk angriper og/eller prøver å nedverdige Meling for den jobben han gjør og har gjort i rollen som advokat for #Krekar – herunder ved å identifisere advokat og klient. De angriper da reelt sett også rettsstaten, skriver han på Twitter.
Wessel-Aas har vært en høylytt kritiker av kommentarfeltet til Resett, og ble påminnet om dette av en følger.
– Aha, du mener på samme måte som folk ikke klarer å skille på Resetts samfunnsoppdrag og kommentarfeltet deres, svarte en twitter-bruker.
Aha, du mener på samme måte som folk ikke klarer å skille på @resettno s samfunnsoppdrag og kommentarfeltet deres.
— Marius Hansen (@MariusH11662737) July 16, 2019