KØBENHAVN, DANMARK 20170812. Arkivfoto fra 2013 av politi og medlemmer av gjengen Loyal To Familia. Foto: Scanpix DK / NTB scanpix
annonse

Flere hundre voldssaker ligger og samler støv hos Københavspolitiet, skriver BT.dk i dag.
De mange ubehandlede sakene vekker bekymring flere steder, bl.a. hos organisasjonen Hjelp Voldsofre.

annonse

– Mange voldsofre går og venter, de er redde og mange er kanskje sykemeldte, sier Helle Hald, som er advokat og talsperson for organisasjonen.

annonse

– Vi må utnytte etterforskernes komptanse bedre, og ikke sette dyktige politietterforskere til å passe på fotballbøller under fotballkamper, sier Torben Ryttergaard Nielsen, tillitsvalgt i Københavnspolitiet. Han uttaler at det har negative konsekvenser for oppklaringsmulighetene at saker blir liggende over lang tid. Spor og vitneutsagn går tapt og det skal mye til for å få gjerningsmennene dømt.

Som en alternativ løsning betales politifolk for å jobbe med voldssaker på fritiden.

Resett skrev noen dager siden om den svenske polisens manglende ressurser, som gjør at de ikke kan etterforske både mord og voldtekter, men må prioritere etterforskning av mord.

annonse
annonse

Les også: Nørrebro, Danmark: Mann arrestert etter syreangrep mot kvinne

 

 

annonse
Reklame
Slide Anything shortcode error: A valid ID has not been provided

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.