KØBENHAVN, DANMARK 20170812. Arkivfoto fra 2013 av politi og medlemmer av gjengen Loyal To Familia. Foto: Scanpix DK / NTB scanpix
annonse

Flere hundre voldssaker ligger og samler støv hos Københavspolitiet, skriver BT.dk i dag.
De mange ubehandlede sakene vekker bekymring flere steder, bl.a. hos organisasjonen Hjelp Voldsofre.

– Mange voldsofre går og venter, de er redde og mange er kanskje sykemeldte, sier Helle Hald, som er advokat og talsperson for organisasjonen.

– Vi må utnytte etterforskernes komptanse bedre, og ikke sette dyktige politietterforskere til å passe på fotballbøller under fotballkamper, sier Torben Ryttergaard Nielsen, tillitsvalgt i Københavnspolitiet. Han uttaler at det har negative konsekvenser for oppklaringsmulighetene at saker blir liggende over lang tid. Spor og vitneutsagn går tapt og det skal mye til for å få gjerningsmennene dømt.

annonse

Som en alternativ løsning betales politifolk for å jobbe med voldssaker på fritiden.

Resett skrev noen dager siden om den svenske polisens manglende ressurser, som gjør at de ikke kan etterforske både mord og voldtekter, men må prioritere etterforskning av mord.

Les også: Nørrebro, Danmark: Mann arrestert etter syreangrep mot kvinne

 

 

 

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]