København, Danmark 20170427. Strøget i København er den lengste gågaten i Europa med et utvalg av butikker som gjør dette til et populært sted for nordmenn på shopping. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Anbefalingene kommer fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og politiet, etter en rekke terrorangrep i andre europeiske byer, melder Fyens.dk.

Terrorsikring er et nasjonalt anliggende som regjeringen må ta det økonomiske ansvaret for, mener borgermesterne i landets fire største byer, som må bruke millioner på sikring av gågater og økt sikkerhet ved større begivenheter.

Hvis kommunene skal betale for terrorsikringen selv, vil det gå utover velferd og bremse bygging av feks barnehager og skoler, lyder advarselen fra borgermesterne i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

annonse

Både Aalborg og Aarhus skal de neste år bruke tosifrede millionbeløp på terrorsikring, mens København står overfor en tresifret millionregning.

De fire borgermesterne ønsker at emnet blir tatt opp til forhandlingene rundt neste års finanslov.

 

 

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]